Fructe

#smochine #struguri #fructe #caise #fructe ghiveci #rodie pitica

Fructe delicioase care se pot dezvolta in ghivece

Daca locuiesti intr-un apartament sau spatiul din curte nu iti permite sa iti amenajezi o livada cu pomi fructiferi, nu trebuie sa te intristezi. Poti alege o solutie la indemana: seminte de pomi plantate in ghivece. Astfel, vei reusi sa te bucuri de fructe delicioase si sanatoase crescute chiar la tine acasa. Iata cateva dintre cele mai gustoase fructe care se pot dezvolta in ghivece!


1. Rodie pitica

Daca iti doresti sa cultivi rodii in ghivece, este important sa alegi un soi de rodie mica, cum ar fi Punica granatum varnana, care creste doar 90 de centimetri. Fructele se dezvolta toamna si, daca au suficienta ventilatie si sunt pozitionate intr-un loc in care patrunde lumina soarelui, rodiile se vor coace si vor fi tocmai bune pentru o gustare intre mese.


2. Smochine

Pentru a planta smochini este important sa alegi un ghiveci cat mai mare, intrucat acestia se dezvolta destul de mult. Temperatura ideala pentru ca arbustul sa faca fructe este cuprinsa intre 13 si 18 grade C. Pozitioneaza ghiveciul intr-o zona bine luminata, dar departe de razele directe ale soarelui si smochinele nu vor intarzia sa apara.


3. Struguri

Vita de vie este una dintre plantele agatatoare potrivite pentru balcon. Nu doar ca va face umbra locuintei, insa, ingrijita in mod corect, vita de vie va face struguri deliciosi.

Prin urmare, pentru a se dezvolta in mod corespunzator, vita de vie are nevoie de un sol bine drenat, ingrasamant natural administrat regulat si o zona lipsita de umezeala. Vita de vie se taie de mai multe ori pe an, in fiecare anotimp. Pentru a obtine struguri gustosi este important sa lasi un singur ciorchine sa se dezvolte pe un lastar si sa ii indepartezi pe ceilalti.


4. Caise

Anumite soiuri de cais se dezvolta foarte bine in ghivece. Prin urmare, Shipleys, Goldcot sau caisul pitic St Julien A sunt foarte productivi daca sunt crescuti in ghivece. Insa pentru a obtine rezultate bune, este important sa folosesti un sol fara compost. Caisul are nevoie de multa apa pentru a face fructe si este foarte pretentios la lumina. In conditii de lumina slaba, lastarii nu se maturizeaza bine, motiv pentru care fructele sunt slab aromante.



Sursa foto: wallpapersus.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului