Fructe

#fructe #cirese #curiozitati

10 lucruri interesante despre cirese

Ciresele, uenele dintre cele mai apreciate fructe, sunt printre putinele care se gasesc doar pentru o perioada scurta de timp. Aceste fructe sunt cu mult mai apreciate dupa ce in urma cu cativa ani cercetatorii au concluzionat ca ajuta la prevenirea cancerului. Iata si alte lucruri pe care nu le stiai despre aceste fructe:


1 Ciresul a fost descoperit de romani, in Asia, la scurt timp dupa ciresele devenind fructele preferate ale multor regi si imparati.


2 In cultura japoneza ciresele sunt simbolul vietii trecatoare, floarea de cires fiind un important reper cultural. Exista si o vorba populara care spune ca „Cireasa este printre fructe, ceea ce este samuraiul printre oameni”.


3 Si in SUA, in Washington mai exact, exista o sarbatoare dedicata florii de cires, prin care amerticanii isi amintesc de un cadou primit de la primarului orasului Tokio - 3000 de ciresi.


4 Ciresele au circa 40-60 de calorii per suta de grame, in functie de soi astfel ca sunt recomandate pentru persoanele care tin o dieta.


5 O cura cu cirese stimuleaza detoxifierea naturala a organismului si ajuta la eliminarea kilogramelor in plus. Detoxifierea este stimulata de continutul ridicat de apa din cirese de circa 85%.


6 Proprietatile anticancerigene se datoreaza antocianidinelor, substantele care dau cireselor culoarea rosie.


7 Ciresele combat actiunea substantelor nocive care ajung in organism din cauza fumatului.


8 Zaharul predominant in cirese este levuloza, perfect asimilabila de catre diabetici.


9 Viermele din cireasa este de fapt larva unei muste, care isi depune ouale in pulpa moale a fructului.


10 Ciresele cu viermi sunt doar dezgustatoare, nicidecum periculoase pentru organism pentru ca viermii nu pot supravietui in corpul uman, fiind distrusi de acidul gastric.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului