Fitness

#yoga #exercitii fizice #relaxare #concentrare

Yoga ofera energie corpului

Studiile realizate de-a lungul timpului au aratat ca exercitiile de yoga reduc semnificativ oboseala. In acelasi timp, exercitiile de yoga te ajuta sa iti gasesti echilibrul interior, sa te concentrezi mai usor si sa ai o stare generala mult mai buna.


Multi oameni considera ca yoga reprezinta doar exercitii de stretching , insa aceasta este de fapt o combinatie intre echilibru, flexibilitate si putere.  Yoga este mai degraba un exercitiu de meditatie , o cale catre o explorare spirituala.


Totusi, pana la a atinge aceste puncte la care doar adevaratii guru pot ajunge, te poti bucura de beneficiile pe care yoga le are asupra trupului si sanatatii tale.


Iata cateva exercitii care te vor scoate din rutina si care, la final, iti vor da o stare de relaxare si liniste.


Exercitiul 1


Incepe cu o pozitie de flotare, cu antebratele lipite de pamant, iar dupa 5 secunde, micsoreaza distanta de la sol dintre maini si picioare. Dupa alte 3 secunde, ridica spre tavan piciorul drept, iar mana dreapta trebuie sa aiba lipita de sol doar palma. Ramai in aceasta pozitie cat mai mult posibil. Nu uita sa respiri adanc si sa iti eliberezi mintea de orice grija.


Exercitiul 2


Din pozitia drept, inclina-ti trunchiul in fata la 90 de grade, ridica mainile deasupra capului si impreuneaza-le astfel incat sa fie paralele cu solul. Dupa 5 secunde, ridica piciorul stang, si adu-l in aceeasi pozitie paralela cu pamantul. Dupa 15 secunde, lasa piciorul stang jos si ridica-l pe celalalt.


Exercitiul 3


Inclina-te in dreapta, pana cand atingi solul cu palma si sprijina-te cu toata greutatea in aceasta. Ridica piciorul stang si prinde-l cu mana stanga. Inchinde ochii si ramai in aceasta pozitie 15 secunde. Repeta exercitiul inclinata in partea stanga.


Exercitiul 4


Stai in pozitie dreapta, lipeste talpa piciorului stang de genunchiul piciorului drept si ridica ambele maini sus. Incearca sa iti tii astfel echilibrul pentru 10 secunde, dupa care inverseaza pozitia picioarelor.


Nu uita sa respiri si sa expiri regulat si foarte adanc. Este posibil ca la un moment dat sa ai o usoara stare de ameteala, din cauza faptului ca nu ai mai respirat corect de foarte multa vreme.


De asemenea, este important sa faci aceste exercitii intr-o camera bine aerisita, ordonata,  care sa nu fie inghesuita.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului