Fitness

#alergat #tonifiere #imunitate #prevenire diabet #beneficii alergat

Top 10 beneficii ale alergatului

Efortul fizic zilnic ajuta la imbunatatirea starii de sanatate, precum si la mentinerea unei siluete de vis. In acest sens, alergatul este una dintre cele mai bune solutii, intrucat se poate face la orice varsta, te ajuta sa dormi mai bine si reusesti astfel sa iti schimbi stilul de viata. Iata cateva dintre cele mai importante beneficii ale alergatului.

1 Imbunatateste sanatatea mintala

Cand alergi, organismul tau secreta hormoni, substante care iti influenteaza starea de spirit si astfel sanatatea ta mintala este imbunatatita. Persoanele care alearga sunt mai optimiste, cu mai mult chef de viata si mult mai energice. In plus, alergatul reduce considerabil nivelul de stres si intensifica starea de fericire.

2 Previne astmul

Alergatul ajuta la intarirea plamanilor si a bronhiilor. In cazul astmului, bronhiile, care sunt principalele ramificatii ale treheei ce patrund in plamani, se pot inflama din cauza dificultatilor respiratorii. Alergatul ajuta la diminuarea problemelor respiratorii, reducand astfel efectele astmului.

3 Ajuta la buna circulatie a sangelui

Alergarea ajuta organismul sa produca mai mult sange, care sa suplineasca nevoile corpului pe timp de efort. Alergatul reduce riscul de afectiuni cardiace cu 4,5%, intrucat scade nivelul colesterolului si ajuta la echilibrarea tensiunii arteriale.

4 Intareste sistemul imunitar

In timpul efortului fizic, se deschid multe capilare care ajuta la oxigenarea si nutritia tesuturilor. Mentinerea sanatatii tesuturilor ajuta la starea de bine a intregului organism, intrucat sistemul imunitar este intarit si astfel esti protejat impotriva bolilor.

5 Arde foarte multe calorii

Desi la inceput ar putea sa ti se para greu sa alergi, intrucat muschii nu sunt obisnuiti cu efortul fizic, ulterior vei realiza ca alergarea te ajuta sa te mentii sanatos si, in plus, sa ai o silueta de invidiat. In timpul unei alergari de o ora, poti arde intre 705 si 865 de calorii. Asadar, alergarea te poate ajuta sa dai jos kilogramele in plus.

6 Ajuta la intarirea musculaturii

Alergatul intareste muschii, intrucat acestia sunt nevoiti sa lucreze pe toata perioada antrenamentului. Astfel, datorita alergarii vei avea un corp tonifiat. Chiar daca in primele zile vei simti febra, nu te alarma! Acest lucru este normal. Odata ce corpul tau se obisnuieste cu efortul, fiecare zi de alergat va fi o adevarata placere.

7 Intareste sistemul osos

In timpul alergarii, corpul tau trimite minerale esentiale oaselor, care sa le ajute atunci cand esti stresat. In cazul in care structura osoasa este fragila, pot aparea diverse afectiuni, precum osteoporoza. Alergatul face ca oasele sa fie puse in miscare si reduce astfel risul aparitiei osteoporozei.

8 Reduce riscul accidentarilor

Datorita faptului ca iti intaresti ligamentele si tendoanele, riscul de a te rani scade considerabil.

9 Creste increderea in sine

Alergarea te ajuta sa iti intaresti increderea in tine si astfel vei reusi sa comunici mai bine cu cei din jur si sa ai control asupra vietii tale.

10 Scade riscul de a face diabet

Potrivit studiilor, alergatul scade riscul de a face diabet cu 12.1%.

Sursa foto: bonsecoursinmotion.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare