Fitness

#sport #exercitii fizice #epuizare #energizare

Te simti epuizat? 4 miscari fizice simple si la indemana care te energizeaza rapid

Astenia de primavara iti da tarcoale? Nu lasa starile melancolice care insotesc noul sezon sa puna stapanire pe tine si sa-ti dea peste cap starea de spirit. Exista cateva tipuri de miscari fizice, care executate chiar si cateva cateva minute, actioneaza ca un energizant puternic in corp si iti redau instantaneu pofta de viata.

Nu trebuie sa mergi la sala ori sa pierzi mult timp pentru a face putina miscare fizica si a te bucura de beneficiile sportului asupra psihicului si organismului. Chiar si cateva minute de sport, executate dimineata, la trezire, pot face minuni cu starea ta cazuta "victima" asteniei de sezon!

1. Jogging

Soarele iti zambeste din nou, temperaturile s-au imblanzit, iar natura te asteapta sa iesi la aer si sa faci putina miscare. Alergarea de dimineata, fie ea si de 10 minute, este cel mai puternic energizant pentru organism.

Daca obisnuiai sa faci jogging, reia-ti obiceiul si bucura-te de o stare de bine in cel mai simplu mod cu putinta. Daca nu ai un parc pe aproape sau nu vrei sa iesi din casa, iti poti cumpara o banda de alergat, pe care poti practica acest ritual energizant chiar la tine in casa, cu geamurile larg deschise, pentru a-ti oxigena creierul constant in timpul antrenamentului.

2. Stretching

Stretchingul sau exercitiile de intindere sunt unele dintre cele mai la indemana tipuri de miscare fizica care te pot scoate din starea de amorteala ce te-a cuprins in noul sezon.

Incepe intinderile inca din primele momente dupa trezire. Specialistii au descoperit ca daca iti intinzi oasele inainte de a te ridica din pat, dimineata, oferi organismului primul impuls de energie de care are nevoie.

Continua apoi cu intinderea mainilor deasupra capului, aplecarile de trunchi, rotirile acestuia si inclinarile laterale ale picioarelor, astfel incat toata musculatura corpului sa se intinda si organismul sa-si recapete vitalitatea. Totul dureaza doar 5-10 minute, dar portia de energie primita este suficienta pentru toata ziua.

3. Abdomene

15-20 de abdomene - aceasta este doza zilnica recomandata la prima ora a zilei pentru a-ti reincarca bateriile de energie ale organismului si a incepe ziua cu o stare de bine. Sunt simple, la indemana si pot fi realizate oriunde si oricand.

4. Mers pe jos alert

Daca primul pas catre mai multa miscare fizica l-ai facut, lasandu-ti masina acasa si mergand pe jos, este timpul sa si grabesti pasul in timpul mersului, pentru a te bucura de doze mai mari de energie si beneficii asupra organismului.

Sursa foto: pt-thailand.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului