Fitness

#dureri #stretching #dureri musculare #exercitii stretching # dureri umar

Stretching pentru reducerea durerilor de umar

Pe masura ce inaintam in varsta, muschii se intaresc si anumite miscari ale incheieturilor sunt minimizate. Acest lucru devine un impediment in realizarea activitatilor de zi cu zi. Un program regulat de stretching ajuta insa la relaxarea muschilor si la o mai buna coordonare.

Stretchingul se adreseaza tuturor, indiferent de varsta sau sex, nivel de pregatire fizica sau de aptitudini speciale pentru sport.

Varstnicii si copiii sub 16 ani trebuie insa sa evite unele dintre exercitii, iar durata de mentinere a unei posturi este de preferat sa fie redusa la 10 - 15 secunde.

Exista si exercitii usoare pe care le poti practica atunci cand te uiti la TV sau cand stai la computer. Pot fi efectuate si inainte de culcare.
 

Beneficiile exercitiilor de stretching


Aceste exercitii pot fi realizate oricand si oriunde. Au un impact major asupra tonusului si starii tale de bine. Printre beneficiile exercitiilor de stretching se numara:

  • reducerea tensiunii musculare
  • imbunatatirea miscarilor incheieturilor
  • imbunatatirea coordonarii musculare
  • stimularea circulatiei sangelui in anumite parti ale corpului
  • marirea nivelului de energie
  • reducerea durerilor
  • marirea flexibilitatii
  • indepartarea stresului
  • imbunatatirea pozitiei corpului
  • reducerea durerilor menstruale
  • ameliorarea mobilitatii prin stimularea producerii de lichid sinovial
  • cresterea capacitatii de relaxare fizica.


Exercitiile de stretching ajuta si la recuperarea post-operatorie, imbunatatesc performantele atletice si reduc riscurile de ranire .
 

Imbunatateste flexibilitatea


In timp, muschii se atrofiaza, iar activitatile fizice pe care altadata le faceam cu usurinta sunt din ce in ce mai dificile de realizat. Cu ajutorul exercitiilor de stretching ne putem imbunatati activitatile zilnice.
 

Imbunatateste circulatia


Exercitiile de stretching stimuleaza circulatia sangelui catre muschi . Sangele alimenteaza muschii cu nutrienti benefici. In acelasi timp, elimina subsantele nocive din organism. O mai buna circulatie a sangelui ajuta si la o recuperare mai rapida in urma ranilor musculare.
 

Imbunatateste pozitia corpului
 

Exercitiile frecvente de stretching ajuta la mentinerea flexibilitatii muschilor, care imbunatateste pozitia corpului. Pozitia corecta a corpului ajuta la minimizarea disconfortului fizic si a durerilor musculare.

 

Imbunatateste coordonarea musculara


Efectuarea unei palete diversificate de exerctii pentru incheieturi si muschi, ajuta la mentinerea echilibrului si la imbunatatirea coordonarii musculare. Coordonarea si echilibrul previn ranirile prin cazatura , in special odata cu inaintarea in varsta.
 

Elimina stresul


Exercitiile de stretching relaxeaza muschii incordati, care acompaniaza de cele mai multe ori stresul. Stretching-ul ajuta si la relaxarea intregului organism si ofera o stare de bine .
 

Reduce durerile de spate si umeri


Flexibilitatea ridicata si varietatea miscarilor fizice pe care le poti realiza cu ajutorul exercitiilor de stretching sunt bune si pentru reducerea durerilor de spate si umeri.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare