Fitness

#sport #vara #fitness #volei #inot #baschet

Sporturi de vara in aer liber

Sala de fitness nu este singurul loc in care poti face sport si in care poti da jos kilogramele in plus. Venirea sezonului cald aduce dupa sine zeci de posibilitati de a face sport intr-un mod mult mai distractiv, dar si mai sanatos.


Sporturile in aer liber iti vor prii in primul rand pentru ca in natura este cel mai sanatos loc pentru a face miscare. De asemenea, ai posibilitatea sa iesi cu prietenii tai si sa va distrati. Astfel vei simti ca impusti doi iepuri dintr-o lovitura: vei avea un tonus muscular excelent si vei petrece timp de calitate alaturi de persoanele dragi. Unde mai pui ca de foarte multe ori sporturile de vara in aer liber nu te costa mai nimic.


Iata o lista cu cele mai indragite si consumatoare de calorii sporturi de vara:


Tenis


Desi  majoritatea terenurilor de tenis se inchiriaza contra unei sume de bani, exista totusi si parcuri care pun la dispozitie aceste terenuri in mod gratuit. Ia-ti rachetele de tenis, suna-ti prietenii si iesiti la o partida (sau mai multe) de tenis la dublu. Garantat nu vei simti cum va trece  timpul, insa efortul depus de corpul tau va fi foarte mare. Daca vei juca timp de o ora vei pierde in jur de 560 de calorii.


Volei   


Volei-ul iti lucreaza atat picioarele, cat si bratele, muschii gatului, dar si pe cei ai spatelui. O ora de jucat volei in mod sigur iti va provoca febra musculara din cauza faptului ca solicita intens musculatura. Insa, pe cat de solicitant este acest sport, pe atat de benefic este pentru corpul tau.


Volei-ul il poti juca oriunde, fara sa ai nevoie de un teren cu fileu. Insa, daca vrei cu adevarat sa faci efort, incearca sa joci pe plaja pentru ca mersul si alergatul prin nisip te vor solicita mai mult decat in mod normal.


Dupa o ora de volei vei pierde aproximativ 480 calorii.


Baschet


Desi despre baschet se spune ca este mai mult un sport pentru barbati, nu interzice nimeni femeilor sa il practice. Se poate juca foarte usor atat cu prietenele, cat si cu partenerul de viata, mai ales ca nu este necesar sa joci pe echipe. Poate fi un simplu joc in doi, lucru care te va face sa fii mai activa si sa consumi mai multe calorii.


In general terenurile de bachet se gasesc in majoritatea parcurilor, in curtile scolilor, insa daca stai la curte iti poti monta un cos de baschet chiar la tine acasa.


O ora de baschet iti va consuma 420 de calorii.


Inot


Chiar daca tu vezi inotul ca pe o metoda de relaxare si destindere, acest sport este unul cu adevarat solicitant pentru picioare, brate si pentru muschii spatelui. Desigur, este greu sa inoti o ora mai ales daca nu ai antrenament, insa daca vei petrece cel putin jumatate de ora jucandu-te in apa, vei pierde aproximativ 300 de calorii.


Ping-pong


Desi la prima vedere nu pare foarte solicitant, ping-pong-ul este o activitate care iti cere multa energie si miscare. Ping-pong-ul este un sport pentru persoanele agile si nicidecum pentru cele care se misca greoi.


O ora de ping-pong te va ajuta sa pierzi aproximativ 400 de calorii.


Badminton 

 
Un set de palete pentru amatori are un pret incepand de la 10 ron (cu tot cu fluturas). Ca si in cazul volei-ului  nu este necesar un teren special, badmintonul fiind extrem de simplu de jucat intr-un spatiu liber. Asadar, poti juca badminton in spatele blocului, in parc sau la iarba verde .


O ora de badminton iti va consuma 350 de calorii.


Role


In functie de viteza si stilul cu care mergi pe role, poti consuma intre 200 si 800 de calorii pe ora. Totusi, daca esti incepatoare nu risca sa maresti viteza sau sa faci diverse scheme pentru ca te poti rani destul de grav.


De asemenea, daca este prima oara cand mergi cu rolele, este recomandat sa porti cotiere, genunchiere si manusi pentru ca sansele sa iti pierzi echilibrul si sa cazi sunt ridicate.


Bicicleta


Daca nu ai o bicicleta personala si nu iti este la indemana sa iti achizitionezi una, trebuie sa stii ca exista centre de inchiriat biciclete, gratuit sau contra unei sume de bani.


La unele dintre centre iti poti face abonamente anuale sau poti inchiria pur si simplu pentru cateva ore sau pentru o zi intreaga.


O singura ora de mers cu bicicleta consuma  intre 400 si 1000 de calorii, in functie de modul in care pedalezi.
Iata cateva centre de inchiriat biciclete:

Mai Mult Verde

Bate Saua

RaitBike

MyBike

GreenRevolution

Sursa foto : www.recreation.slco.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare