Fitness

#fitness in apa #pedalat in apa #aqua cycling #remodelare corporala #combatere celulita #slabit

Pedalatul in apa: slabit, remodelare si relaxare in acelasi timp

Dupa aqua gym, o noua tehnica de fitness in apa incepe sa prinda contur in Romania: aqua cycling. Pedalatul in apa arde intre 300 si 500 de calorii intr-o sedinta, de 12 ori mai multe decat in cazul in care ai merge cu bicicleta pe asfalt, scrie guide-piscine.fr.

Un prim avantaj al aqua cycling il reprezinta faptul ca poate fi practicat de oricine, indiferent de varsta, stare de sanatate sau nivel de pregatire.

Spre deosebire de activitatile pe asfalt, pedalatul in apa iti protejeaza articulatiile si ligamentele, putand fi practicat chiar si daca ai suferit o accidentare.

Specialistii afirma ca aqua cycling este, practic, o metoda placuta de remodelare corporala, caci apa opune rezistenta miscarilor, ingreunandu-le si determinandu-ne sa ne solicitam muschii mai mult, fara sa simtim efortul ca pe uscat.

In plus, presiunea apei actioneaza ca un masaj la nivel muscular, stimuland circulatia si arderea grasimilor. De asemenea regleaza temperatura corpului in timpul exercitiului, crescand rezistenta fizica.

Aqua cycling lucreaza picioarele si abdomenul, dar ai si muschii spatelui, zona lombara, intensitatea exercitiilor reglandu-se in functie de pozitia picioarelor, a corpului si a bratelor pe ghidon.

Doamnelor care vor sa scape de celulita din zona coapselor si a feselor sunt sfatuite sa profite la maximum de aceasta forma de miscare in apa! 

Rezultatele apar dupa primele doua-trei luni.

Sursa foto: aqualiving.es

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare