Fitness

#sport #miscare #fitness #motivare #efort fizic #constrangere

Nu iti place sa faci sport? Nu esti singurul! Iata explicatia

Auzi la tot pasul, de la o vreme-ncoace, ca exercitiile fizice au nenumarate beneficii pentru sanatatea ta. Totusi, aceasta practica, chiar si dupa ce ai testat-o, pare sa nu iti aduca satisfactiile promise. Concluzionezi, asadar, ca nu esti neaparat genul caruia sa ii placa sportul. Afla ca in situatia ta se afla o multime de oameni - iata care sunt explicatiile din spatele acestui fenomen!

Practicarea unui sport, precum baschetul sau tenisul, si joggingul sunt doar doua dintre activitatile pentru care opteaza aceia in cautarea unei conditii fizice de invidiat si a unei sanatati de fier. Insa, indiferent ca vrei sa slabesti cateva kilograme, sa-ti dezvolti masa musculara sau, pur si simplu, sa-ti mentii corpul tonifiat, poti intampina obstacole in atingerea obiectivului tau. Care sunt motivele pentru care simti ca sportul nu este pentru tine?

Exercitiile de la sala te plictisesc

Daca nu iti place sa faci sport, iata o posibila explicatie pentru acest comportament: exercitiile fizice de la sala de fitness nu iti suscita interesul. Atunci cand practici acelasi tip de exercitiu mereu, risti sa iti pierzi motivarea. Exista, insa, o modalitate prin care poti contracara efectele unei astfel de rutine: alternarea aparatelor de la sala pentru a reusi sa-ti lucrezi diferitele grupe de muschi.

Te simti constrans sa faci sport

Factori externi, precum cei sociali sau psihologici, te pot determina sa te simti constrans sa faci miscare. Atunci cand nu te simti suficient de motivat pentru a efectua exercitii fizice solicitante, risti sa nu te mai bucuri de beneficiile pe care ti le poate oferi sportul. Poti chiar sa ai parte de stari de anxietate, din cauza presiunii resimtite!

Ce-i de facut, asadar? Mergi pe role, iesi la plimbare in parc etc. - cu alte cuvinte, orice activitati care in loc sa te streseze, te relaxeaza si iti ajuta organismul sa arda grasimile nedorite.

Nu vezi efectele efortului depus

Uneori, dupa ore indelungate petrecute la sala de sport, nu reusesti sa vezi efectele efortului depus. Ajuns acasa, te sui pe cantar, insa nu observi nicio modificare a greutatii corporale. Acest lucru te poate demoraliza, facandu-te chiar sa renunti la a mai face miscare. Cheia succesului, in acest caz, o constituie rabdarea: nu vei remarca rezultate notabile decat in timp. Daca te simti demoralizat, consulta un specialist care sa iti recomande exercitii fizice perfecte pentru conformatia trupului tau, astfel incat sa ai parte de rezultate in cel mai scurt timp.

Sursa foto: shetaxi.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului