Fitness

#cura de slabit #slabit #sport #exercitii fizice

Mitul "Sportul te ajuta sa slabesti", demolat de revista Time

Daca pana in acest moment, persoanele care vroiau sa slabeasca munceau din greu in salile de sport, de acum incolo se poate spune ca visul lor la o silueta perfecta s-a spulberat. Revista saptamanala „Time” demonteaza mitul potrivit caruia daca vrei sa slabesti trebuie sa faci cat mai mult sport.

The Myth About Exercise: Of course it's good for you, but it won't make you lose weight. Why it's what you eat that really counts (Mitul despre exercitiile fizice: Desigur sunt eficiente pentru sanatate in general, insa nu te vor face sa slabesti. Ceea ce conteaza cu adevarat este ceea ce mananci) este titlul de pe coperta revistei care a starnit o serie de controverse.

Noua cercetare despre beneficiile exercitiilor fizice publicata in revista "Times" intra in contradictie cu teoria potrivit careia sportul detine un rol important in programul de slabit. Se cunoaste faptul ca prin sport se ard calorii, proces necesar pentru pierderea in greutate. Insa, problema apare in momentul in care, dupa depunerea efortului fizic, se instaleaza senzatia de foame. Si automat ca orice persoana care incepe sa manance, termina prin a depasi necesarul caloric.

Sportul, un stil de viata sanatos

John Cloud, autorul articolului din revista Time , mentioneaza in pledoaria sa un studiu potrivit caruia femeile care au facut exercitii cu un antrenor personal timp sase luni nu au pierdut in greutate semnificativ fata de cele care nu au facut deloc sport. De asemenea, si alti cercetatori au tras concluzii similare. Pentru a pierde in greutate, dar mai ales pentru a avea un organism sanatos, este recomandat sa ai o activitate fizica moderata in fiecare zi, cum este mersul pe jos, decat sa te duci de cateva ori pe saptamana la salile de fitness.

In acelasi articol, John Cloud aminteste de stramosii nostri care isi mentineau greutatea normala a corpului tocmai datorita faptul ca stiau sa imbine munca fizica si alimentatia. Daca stai o zi intreaga pe scaun la birou, in fata calculatorului, dupa care seara te duci la o sala de fitness unde transpiri abundent nu inseamna ca vei slabi. Este important ca zi de zi sa inveti sa imbini efortul fizic, cu munca intelectuala si cu o alimentatie sanatoasa.

Autorului articolului din revista Times concluzioneaza ca exercitiile fizice sunt importante pentru sanatatea organismului , deoarece ajuta la dezvoltarea musculaturii corpului, favorizeaza instalarea somnului, insa nu te ajuta sa slabesti. Acesta este de parere ca autoritatile de sanatate publica si personalul medical ar trebuie sa informeze oamenii despre beneficiile activitatii fizice regulate, ca un component principal al unui stil de viata sanatos, si nu ca o metoda de slabit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare