Fitness

#badminton #yoga #fitness #volei #sport vara #sport in familie #inot

Miscare distractiva in familie: 5 sporturi de vara perfecte!

Cu vara facandu-si aparitia fulgerator printre straturile groase de nori, poate ar trebui sa te gandesti ca exercitiile fizice saptamanale nu trebuie sa devina o rutina doar pentru tine. Implica-i pe cei dragi in programul tau de fitness pentru a petrece o vara minunata impreuna. Iata exercitiile in aer liber pe care le poti practica cu intreaga familie.

1. Inot

Inotul ramane prin excelenta sportul sezonului estival. Poti inlocui sedintele la sala cu doua-trei sedinte de inot in fiecare saptamana. Fie ca alegi piscina, marea sau un strand aglomerat, inotul iti va regla frecventa cardiaca si circulatia sangelui si iti va pune in miscare toate grupele de muschi.

2. Yoga

Conform ultimelor statistici, la nivel mondial, doar 20% dintre adulti si 25% dintre copii cu varste intre 10-15 ani depun efort fizic in limitele recomandate. Pentru zilele ploioase de vara, iti poti aduce familia in sufragerie pentru a practica exercitiile de yoga.

Stimuleaza centrii nervosi elimanand insomniile, iti dezvolta mobilitatea si musculatura si reduce nivelul citochinelor (molecule care slabesc imunitatea), crescand rezistenta organismului in fata bolilor. In plus, ai parteneri de nadejde cu care poti efectua pozitiile dificile de yoga!

3. Badminton

Privit mai mult ca o joaca de copii, badmintonul este un sport care iti solicita serios corpul, fiind folosit in anumite cazuri ca o metoda de control sau de reducere a greutatii corporale. O ora de badminton te ajuta sa arzi 500 de calorii, iar practicarea lui pe termen lung duce la cresterea nivelului de colesterol bun, reglarea tensiunii arteriale si dezvoltarea unei rezistente la efort a corpului. Unde mai pui ca, in familie, este si distractiv.

4. Volei de plaja

Plaja nu este un spatiu unde sa lenevesti toata ziua intinsa pe sezlong sau pe prosop. Un ten bronzat se obtine si daca te implici in sporturi de grup. Ia-ti familia si incingeti un meci de volei pe plaja. Acesta amelioreaza tonusul muscular, arde intre 200 si 350 de calorii, in functie de implicarea in joc si imbunatateste circulatia sangelui.

5. Escalada

Un sport motivational complex, escalada iti pune la incercare atat spiritul, cat si trupul. Solicita anumite grupe de muschi pe care nici nu aveai habar ca le ai si iti dezvolta spiritul de competitie. Incearca plansele de escalada impreuna cu familia ta si veti avea parte de o dupa-amiaza activa si plina de distractie.

Sursa foto: inanyeventblog.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare