Fitness

#fitness #flotari # exercitii fitness

Flotarile, cel mai bun exercitiu de fitness. Iata de ce!

Flotarile sunt probabil unele dintre cele mai bune exercitii pentru trup. Iti tonifica pieptul, muschii abdomenului, tricepsii si umerii. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa faci mereu demonstratii de forta, ci doar sa incluzi o serie de cel putin 20 de astfel de miscari in rutina zilnica.

Motive sa faci flotari

In primul rand, flotarile se pot face oriunde, nu trebuie sa mergi la sala pentru asta. In al doilea rand, tot corpul lucreaza doar ca sa mentina pozitia pentru flotari. Un alt avantaj este ca, spre deosebire de majoritatea exercitiilor, cand faci flotari este greu sa te accidentezi. Si nu in ultimul rand, trebuie sa stii ca facand flotari arzi foarte multe calorii.

Care sunt miscarile corecte

Cea mai obisnuita tehnica de a face flotari este cea in pozitia clasica. Mai exact, stai intins cat mai drept cu putinta, cu palmele si cu varfurile picioarelor sprijinite pe podea. Palmele trebuie sa fie asezate la distanta, in dreptul umerilor.

Contracta-ti muschii si ridica abdomenul de la sol, apoi coboara usor corpul in timp ce tii gatul si coloana vertebrala aliniate. Repeta de 10 ori aceasta miscare daca esti incepator. Daca nu esti pregatit sa faci mai multe nu este nicio rusine. O spun chiar antrenorii de fitness, care au convingerea ca flotarile se numara printre cele mai grele exercitii.

Sursa foto: jennfit.ca

Pentru cei care nu sunt in stare sa faca acest tip de flotari, exista si variante un pic mai simple, dar cu ajutorul carora vei lucra aceiasi muschi. Una dintre aceste variante este cea in care iti sprijini o parte din greutatea corpului pe genunchi si nu pe glezne. Cu cat tii mainile mai departate, cu atat mai mult lucrezi muschii pieptului.

Variante de flotari

Sursa foto: orbitfitness.com.au

Flotari pe minge. In acest caz, trebuie sa folosesti o minge medicinala. Intrucat vei folosi o suprafata instabila, aceasta miscare va actiona diferit asupra muschilor fata de flotarile obisnuite. Aseaza-te in pozitia pentru flotari, cu bratele intinse spre podea, in dreptul fetei, si cu mainile sprijinite pe o minge medicinala. Indoaie coatele pentru a cobori pana cand pieptul atinge mingea. Impinge apoi cu putere pentru a reveni la pozitia de start.

Flotari cu gantere. Acest tip de miscare se mai numeste si presa cu gantere. Practic, ceea ce trebuie sa faci este ca, in loc sa sprijini palmele de podea, le spriji de manerul ganterelor si, dupa fiecare coborare si ridicare executata, trebuie sa ridici, pe rand ganterele la nivelul pieptului.

Sursa foto: fitnorama.com

Sursa foto principala: trening.no

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului