Fitness

#exercitii fizice #masa musculara #coarda #genuflexiuni #sport aer liber

Exercitii simple in aer liber pentru tonifierea corpului si marirea masei musculare

Exercitiile in aer liber te ajuta sa-ti tonifiezi corpul si sa-ti maresti masa musculara, pentru a arata bine in rochiile scurte, dar si pentru a-ti imbunatati starea de sanatate. Spune adio celulitei si "colaceilor" de pe abdomen cu urmatoarele exercitii simple, pe care le poti practica in parc, in gradina sau pe plaja.

Salturi in pozitia ghemuit

Marirea masei musculare presupune scaderea stratului de tesut adipos. Cu alte cuvinte, daca vrei sa slabesti sanatos, cauta sa pierzi din grasimea corporala si nu din masa musculara. Sariturile in ghemuit sunt excelente pentru demersul tau, deoarece contribuie la intarirea muschilor coapsei, muschilor abdominali si muchilor fesieri. Practicate cu regularitate, te vor ajuta sa ai un corp tonifiat. Tot ce trebuie sa faci este sa te inalti usor de la sol prin saritura si sa ajungi in pozitia ghemuit.

Practica exercitiul timp de 1 minut, ia pauza de 30 de secunde si repeta un nou set de sarituri.

Saritul corzii

Este poate cel mai simplu exercitiu in aer liber pe care l-ai putea face pentru marirea masei musculare si tonifierea corpului. Pentru inceput, sari coarda pana ce simti ca obosesti. Nu este nevoie sa te suprasoliciti, intrucat poti face febra musculara. Cu timpul, te vei obisnui cu ritmul sariturilor, iar rezistenta ta va creste.

Fandari din mers

Fandarile din mers iti lucreaza aproape toti muschii, iar cu timpul vei dobandi o masa musculara mai definita si un corp mai tonifiat. Tine greutati in maini si, in timp ce mergi, fa cate o fandare in fata. Este important sa tii spatele drept si sa respiri corect in timpul acestui exercitiu, pentru a nu obosi prea repede. Fa cate 10 fandari pe fiecare picior, apoi ia o pauza scurta si repeta un nou set de fandari.

Genuflexiuni cu greutati

Nu in ultimul rand, pentru a-ti tonifia corpul si a-ti mari masa musculara poti face exercitii fizice in aer liber de tipul genuflexiunilor cu greutati. Genuflexiunile se realizeaza stand cu picioarele usor departate, pentru un plus de echilibru. Cand te ridici din genuflexiune, trebuie sa ridici greutatile deasupra capului. In acest fel iti vei lucra si muschii bratelor.


Sursa foto: shape.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare