Fitness

#sport #miscare fizica #slabire #dieta de slabire #sala de sport #kilograme in plus

Cum sa slabesti fara sa faci sport

Micile schimbari din stilul de viata te pot ajuta sa slabesti, sa fii in forma si sa te simti bine si fara sa mergi zilnic la sala de sport . Tot ce iti trebuie este sa fii motivata sa te mentii in forma si sa arati tanara.

Este de asemenea foarte important sa ai o atitudine pozitiva , sa ai rabdare si sa perseverezi in urmarea unor reguli sanatoase de viata.

Iata ce poti face pentru a slaba fara a merge la sala de sport:

Consuma mai multe lichide. Incearca sa consumi cat mai multa apa. Ideal este sa bei cate un pahar de apa la fiecare ora. In acest fel vei elimina toxinele din organism si nu vei mai simti nevoia acuta sa mananci.

Mananca mai putin, dar mai des. Mesele mici si dese te vor ajuta sa slabesti. Acest lucru face ca organismul sa nu mai stocheze excesul de calorii sub forma de grasime. Astfel, vei avea un aspect mai tonifiat. Incearca sa mananci doar jumatate din ceea ce ai in farfuri.

Incepe ziua cu un mic dejun sanatos. Un mic dejun bogat in proteine si fibre este satios si sanatos. In acest fel vei consum mai putine alimente la masa de pranz. Incepe ziua cu cereale integrale , omleta si fructe proaspete.

Consuma mai multe fructe. Incearca sa incorporezi in alimentatie cat mai multe fructe. Evita insa sucurile de fructe, care iti vor face pofta de mancare. Fructele contin mai multe fibre, sunt mai aromate si sunt mult mai satioase decat un pahar de suc. De asemenea, incearca sa eviti conservele cu fructe sau compoturile, care contin mult zahar.

Evita produsele de patiserie si fast food. Aceste produse contin foarte multe grasimi si saruri si sunt foarte nocive pentru sanatate. De asemenea, incearca sa mananci mai putin atunci cand mergi la restaurant sau la petreceri. Evita sa prajesti alimentele si foloseste ulei de masline extravirgin .

Danseaza. Pentru a slabi nu este obligatoriu sa mergi in fiecare zi la sala de sport. Poti face miscare si acasa. Daca exercitiile de aerobic facute acasa ti se par plictisitoare, incearca sa dansezi mai mult. Chiar daca nu iti dai seama, dansul pune in miscare numerosi muschi.

Urca scarile. Acasa sau la birou, incearca sa eviti folosirea liftului. Mergi pe scari, fa plimbari mai lungi si parcheaza masina cat mai departe de locuinta sau locul de munca.

Nu manca atunci cand esti stresata sau plictisita. Incearca sa te abtii de la mancare atunci cand esti stresata, plictisita sau suparata. Vei consuma mult mai mult decat ti-ai propus. In schimb, poti sa faci mai multa miscare sau sa iti ocupi timpul cu alte activitati in aer liber.
 

Sfaturi:


Fa o obisnuita din a manca mai multe salate, in special inainte de masa. Foloseste farfurii mici. Mesteca mancarea bine inainte de a o inghiti. Inainte de a manca, acorda mai multa atentie mirosului mancarii.

Alege alimente integrale, care contin cantitati mai mari de fibre. In acest fel vei avea senzatia de satietate, iar organismul va digera mult mai repede grasimile si colesterolul.

De asemenea, incearca sa te odihnesti suficient si sa nu pierzi noptile.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare