Fitness

#cum sa slabesti #fitness # exercitii slabire

Cum sa nu mai ratezi nicio sesiune de fitness. 5 ponturi eficiente!

Iubesti sportul, insa nu si diminetile pe care le dedici activitatilor sportive? Nu esti o persoana activa in zori de zi, dar iti doresti sa incepi ziua plina de energie dupa ce ti-ai luat portia de miscare?

Studiile arata ca miscarea dis de dimineata este mult mai benefica si are un efect de lunga durata daca incepi sa faci exercitii in zori de zi, inainte de orice alta activitate. Iar daca nu esti o persoana matinala, noi ti-am pregatit cateva sfaturi ca sa arzi caloriile eficient:

 

Graba strica treaba! Nu incerca sa iti cauti in graba echipamentul de sport, tenesii sau alte lucruri de care ai nevoie dis de dimineata.Nu vei face decat sa te enrvezi si sa iti piara pofta de a iesi sa faci miscare. Pregateste-ti totul de cu seara, nu iti va lua mai mult de 10 min, iar tu te vei trezi linistita, pregatita sa iti iei portia de miscare pentru intreaga zi!

 

Binedispune-te! Incarca-ti de cu seara iPod-ul, pregateste-ti paylist-ul preferat, iar daca totusi preferi sa faci miscare intr-un spatiu inchis fii sigura ca ti-ai pus ganterele la indemana!

Mananca corect! Chiar daca vrei sa iti incepi ziua cu activitate fizica, miscarea pe stomacul gol nu este deloc o alegere potrivita. Inainte sa incepi sa alergi sau sa faci miscari de fitness, ia o gustare, pe care poti sa ti-o pregatesti seara simplu si rapid. O felie de toast cu unt de arahide sau cateva felii de mar cu branza sunt gustarea perfecta pentru energia de care ai nevoie.

Cine se scoala de dimineata, este toata ziua plin de viata! Vrei sa te trezesti devreme sa mergi la alergat si iti este aproape imposibil? Asigura-te ca esti odihnita suficient, deoarece organismul tau nu poate da randament daca adormi foarte tarziu si te simti obosita. Seteaza-ti aceeasi ora de culcare, insa nu mai tarziu de orele 23:00 ca sa fii sigura ca vei avea o sursa de energie din activitatea sportiva.

Recompensa de dupa! Te vei simti mai motivata sa faci sport dimineata, stiind ca te vei intoarce acasa si vei savura micul dejun. Nu te repezi sa mananci mult dupa efortul depus, altfel munca ta e in zadar. O cafea fara mult zahara, niste fugi de ovaz cu iaurt sau o salata de legume proaspete sunt recompensele ideale cu care sa te delectezi!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare