Fitness

#sport #miscare fizica #exercitii fizice

Cum sa faci sport acasa

Sa mergi la sala de sport necesita timp, motivatie si o anumita investitie. Intr-o perioada de criza economica, in care iti dramuiesti si ultimul banut, decizia de a face sport la tine acasa se poate dovedi o tehnica excelenta de economisire a banilor. Atunci, de ce sa nu faci miscare chiar la tine acasa?

Iata cativa pasi care sa te indrume in a realiza exercitii fizice intr-un mod eficient chiar la tine acasa:

1 Alege momentul potrivit pentru a face sport.

Interesul pentru miscarea fizica este dat si de momentul in care te apuci sa faci sport. Alege un moment care sa-ti faca placere: in asteptarea filmului preferat, inainte de a manca, in timp de asculti muzica etc.

2 Urmeaza exercitii prestabilite.

Gandeste-te in primul rand ce zona a corpului vrei sa lucrezi mai mult sau daca iti doresti doar sa te mentii in forma. Nu este eficient sa faci sport la intamplare, fara sa urmezi cateva exercitii specifice.

3  Inainte de a face sport, incalzeste-te.

O etapa esentiala pentru a evita intinderile musculare, traumatismele articulatiilor sau alte leziuni este incalzirea corpului. Exercitiile de incalzire au un rol deosebit de important deoarece asa iti vei pregati inima si musculatura pentru efort. Daca treci peste aceasta etapa riscul de a suferi crampe musculare sau entorse este foarte ridicat. O metoda simpla de a te incalzi este alergatul usor pe loc timp de cinci minute.

4 Alege locul si obiectele potrivite.


Pentru a evita sa te accidentezi, fa sport intr-un spatiu cat mai mare, fara prea multe obiecte in jur. Ai grija ca jos sa ai un covor moale, care sa nu alunece in momentul in care faci exercitiile. Iti poti achizitiona doua gantere sau poti umple doua sticle de plastic cu apa sau nisip.

Cu ajutorul acestora efectueaza exercitii simple, care au rolul de a-ti tonifica musculatura bratelor . De asemenea, poti sari coarda, poti alerga pe loc, poti face abdomene sau flotari, depinde de ce preferi intr-o anumita zi. Un aspect destul de important este si echipamentul sportiv. Nu trebuie neaparat sa ai cel mai bun trening sau incaltari de firma, insa trebuie sa ai grija ca lucrurile pe care le porti sa fie confortabile, sa nu te stranga sau sa nu te incomodeze.


5 Fa sport impreuna cu cineva.

Daca esti o persoana care se demotiveaza usor, fa sport impreuna cu un alt membru al familiei. Daca acest lucru nu este posibil, atunci achizitioneaza-ti un DVD cu un antrenor profesionist, deoarece acesta stie foarte bine cum sa-i motiveze pe participanti sa persevereze. Acesta este similar unui ghid care iti arata cum trebuie sa executi corect miscarile.

 

Eficienta sportului la domiciliu

 

Daca esti o persoana riguroasa, rezultatele se vor vedea in scurt timp. Cuvintele de baza trebuie sa fie „program bine stabilit”, ceea ce implica efectuarea unor exercitii fizice pe o perioada anume de timp. Pentru un program de exemplu de doua-trei ori pe saptamana, rezultatele sunt vizibile in general dupa o luna de sport la domiciliu.

 

Sfaturi utile

 

Daca ai trecut de etapa exercitiilor simple si vrei sa-ti achizitionezi un aparat sport performant pe care sa il folosesti acasa, trebuie sa respecti cateva criterii:

  • In primul rand, cere sfatul unui medic. Acesta iti va spune daca un anumit aparat te solicita mai mult decat poate suporta organismul tau;
  • Inainte sa incepi sa lucrezi la un anumit aparat, cere inainte sfatul unui specialist. Acesta va stabili corect frecventa cu care sa utilizezi aparatul in functie de ritmul de viata pe care il duci si capacitatile tale fizice;
  • Cere toate detaliile despre cum se foloseste aparatul, pentru a-ti putea coordona miscarile si pentru a nu te accidenta;
  • Utilizeaza-l in conditii de maxima siguranta, respectand intocmai regulile de functionare.

Sursa foto : buzzle.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului