Fitness

# exercitii fitness #efort fizic #ardere calorii #spinning #fitness #calorii

Cum sa arzi 300 de calorii in 30 de minute

Ai inceput sa mergi la sala sau faci miscare acasa, insa rezultatele intarzie sa apara? Ei bine, eforturile depuse la sala de sport iti vor fi rasplatite rapid, daca alegi exercitiile cardio potrivite. Iata care sunt cele mai eficiente antrenamente cardio care te ajuta sa scapi rapid de 300 de calorii.

Bicicleta

Un antrenament cardio intens, cu ajutorul bicicletei stationare, in sala de sport sau la tine acasa, te va ajuta sa arzi 300 de calorii in jumatate de ora, sau chiar in 20 de minute, in functie de viteza pe care o folosesti si de rezistenta ta la efort. Nu uita ca inainte de a te apuca de pedalat, trebuie sa faci incalzirea, cel putin 10 minute. Nu ezita sa folosesti acest tip de exercitiu in fiecare zi, deoarece este ideal si pentru prevenirea afectiunilor cardiace.

Banda

Apeleaza cu incredere si la alergatul pe banda. Mai intai trebuie sa faci o incalzire de 5-6 minute. Alege un program intens, in care sa alternezi intervalele de intensitate, nu sa alergi constant cu aceeasi viteza. Antrenamentul nu te ajuta doar la slabit, ci iti reda tonusul si te ajuta sa iti lucrezi muschii fesieri.

Spinning

Un exercitiu foarte popular in salile de fitness, datorita efectelor sale maxime pe care le are asupra siluetei, dar si pentru beneficiile aduse sanatatii inimii, este spinning-ul. Pentru acest tip de exercitiu, ai nevoie de o bicicleta speciala, numita spinner. Este prevazuta cu un cronometru, care te va ajuta sa stabilesti intensitatea cu care vrei sa lucrezi.

Intr-o sedinta intensa, de 30 de minute de pedalare, vei arde nu mai putin de 391 de calorii, potrivit shape.com. Ai grija insa, inainte sa te apuci de spinning, sa te incalzesti foarte bine, facand cateva exercitii pentru muschi, pentru glezne, cat si pentru incheieturile mainilor.

Ce inseamna mai exact 300 de calorii

Ce exemplu, un mic dejun de 300 de calorii poate fi format dintr-un bol de marime medie de cereale integrale cu lapte, o cafea si o banana. Tot acelasi numar de calorii este continut si un mic dejun format dintr-o omleta preparata din doua oua, o cafea, o felie de paine si o feliuta de sunca de curcan.

Un pranz care are un pic peste 300 de calorii poate fi format dintr-o supa de rosii cu crutoane si o salata mica, de cruditati. Iar o cina care sa contina 100 de grame de piept de pui la gratar cu legume si un pahar cu suc de portocale iti aduce tot in jur de 300 de calorii.

Sursa foto: hundustantimes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare