Fitness

#abdomen #muschi #alimentatie

Cum sa ai un abdomen perfect plat

Se apropie sezonul cald, in care hainele subtiri vor lua locul trenciurilor de lana si puloverelor si in care pielea si formele trupului vor fi din ce in ce mai expuse. Si pentru ca iarna este perioada in care mancam mai multe grasimi si uitam sa mai tinem cont de silueta, acum este timpul sa incepi sa ai grija de corpul tau si mai ales de abdomen , zona cea mai afectata.


In primul rand trebuie sa adopti o alimentatie potrivita, fara grasimi care se depun cu usurinta si fara alimente care baloneaza si care iti maresc burtica lasand in urma doar un abdomen umflat si dizgratios.


Iata ce poti manca:


Iaurt si branza dulce de vaci deoarece contin fermenti lactici care ajuta la regenerarea florei intestinale si stimuleaza mentinerea unui tranzit intestinal foarte bun;


Carne de pui, peste si vita, cat mai slaba si eventual fiarta sau la gratar. A se evita prajelile de orice natura.


Fructe si legume. Este recomandat ca legumele sa fie consumate fierte pentru ca in anumite cazuri ele pot deveni iritante pentru intestine. De asemenea, in ceea ce priveste fructele proaspete, este de preferat ca fructele sa le mananci cu jumatate de ora inainte de masa, pentru a evita ca acestea sa fermenteze si sa te balonezi.


Alimente de evitat :


Fasolea si mazarea sunt doua legume care, de foarte multe ori, provoaca balonare si gaze, asadar sunt de evitat.
Laptele, de asemenea, este un aliment care contine lactoza si care fermenteaza foarte usor provocand astfel balonare, gaze si indigestie .


Carnea grasa (miel, oaie, porc, vanat, diverse mezeluri sau chiar carnati) se digera extrem de greu asa ca este recomandat sa le eviti.


Painea proaspat scoasa din cuptor, calda, nu este indicata pentru ca se digera destul de greu.


Fa sport


Oricat de bine si sanatos ai manca,  nu vei avea niciodata un abdomen perfect fara un program de exercitii fizice. De aceea, este recomandat sa ai un program bine stabilit, in care sa fie incluse obligatoriu abdomenele. Se fac zilnic, cate doua serii a cate 10 exercitii, iar dupa o saptamana se fac cate trei serii a cate exercitii, si asa mai departe, pana cand vei ajunge sa faci in jur de 50 – 60 de abdomene zilnic, sau chiar mai mult.


De asemenea, pe langa abdomene poti face jogging care ajuta la tonifierea musculaturii.


Alte sfaturi utile:


Fa dusuri scotiene. Alternarea apei calde cu cea rece tonifiaza muschii abdomenului si intinde pielea.


Un alt mod de a-ti intinde pielea si de a tonifia tesuturile este masarea zonei cu un cub de gheata.


Evita sa mesteci guma pentru vei inghiti mult aer si te vei balona, iar abdomenul tau va fi mult mai umflat decat starea lui normala.


Stai departe de bauturile carbogazoase care umfla stomacul, dar si de alimentele care contin bule de aer (ciocolata aerata, bezele, croissanturile etc).
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare