Fitness

#sanatate #cura de slabire #fitness #dieta #sprint #jogging slabire #sport slabire

Cum dai burta jos fara sa depui foarte mult efort

Gata cu sesiunile interminabile de jogging prin parcuri si pe pistele de atletism. De acum, daca vrei sa slabesti, cu precadere sa scapi de colaceii adunati in jurul taliei, trebuie sa te dedici sprinturilor.

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din South Wales, Marea Britanie, exercitiile de mare intensitate realizate intr-un timp foarte scurt duc la rezultate remarcabile in ceea ce priveste slabitul, in special cel abdominal, fata de activitatile sportive moderate intense, cum ar fi joggingul.


8 secunde de sprint te scapa de burta

Timp de 12 saptamani, cercetatorii britanici au supus testarii mai multi barbati supraponderali. Astfel, ei au ajuns la concluzia ca pentru a da jos 2 kilograme de tesut adipos, sunt necesare 8 secunde de sprint, repetat in sensiuni alternative, timp de 20 de minute de trei ori pe saptamana.

Subiectii au dat jos grasimea si au castigat in schimb 1,2 kilograme de muschi. De asemenea, ei au scapat si de 17% grasime viscerala, ce cauzeaza probleme pana si oamenilor cu o greutate normala.


20 de minute pe bicicleta

Interesant este faptul ca pentru a ajunge la aceasta performanta, de a scapa de grasime si a castiga masa musculara, doar cu ajutorul joggingului, sunt necesare 7 ore pe saptamana timp de 14 saptamani, spune cercetatorul sef, doctorul Steve Boutcher.

Totodata, spun aceiasi cercetatori, femeile pot da jos cantitate semnificativa de grasime doar cu sprinturi pe bicicleta din sala de fitness. Sunt necesare 20 de minute, timp de trei ori pe saptamana.


Beneficiile sprintului

Sprintul te ajuta sa arzi mai multe calorii intr-un timp mai scurt, comparativ cu joggingul. Nu numai ca te ajuta sa scapi mai repede de grasimea acumulata in organism, insa cu ajutorul alergatului rapid, iti mentii organismul plin de energie un timp indelungat.

Asta pentru ca acest exercitiu solicita la maximum inima, plamanii si muschii. Stimuleaza sistemul imunitar, intareste inima si reduce presiunea arteriala. In plus, sprinturile ajuta la intarirea musculaturii picioarelor si a muschilor fesieri. Iar daca faci sprint regulat, iti creste capacitatea de munca, precum si viteza de miscare.

Sursa foto: www.rycast.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului