Fitness

#antrenament #aerobic #fitness #pilates #stare de sanatate

Creeaza-ti propriul program de fitness

Aerobic, fitness, yoga, pilates, tae-bo, cardio, Zumba sau Kangoo Jumps, toate sunt programe de fitness care te ajuta sa slabesti si sa fii in forma. Dar cate dintre ele ti se potrivesc cu adevarat si cum sa il alegi pe cel care sa te motiveze? Descopera mai jos cum sa alegi programul de fitness potrivit!

Esti in forma?

Orice persoana are o idee despre forma fizica in care se afla, in special daca nu merge frecvent la sala de sport. Inainte de a incepe un nou program de antrenamente, este recomandat sa iti evaluezi forma fizica actuala, ceea ce te va ajuta sa apreciezi mai tarziu si progresele facute.

Astfel, pentru a-ti evalua starea, fii atent la urmatoarele lucruri:

rata pulsului inainte si dupa ce ai mers pe jos 1,5 kilometri;

timpul necesar pentru a merge pe jos 1,5 kilometri;

numarul de flotari pe care le poti face;

circumferinta taliei;

indicele masei corporale

flexibilitatea corpului

Ai probleme de sanatate?

Daca nu ai mai facut miscare de ceva vreme sau suferi de anumite boli cronice, precum diabet sau afectiuni cardiace, cel mai bine este sa discuti cu medicul de familie inainte de a te inscrie la orele de fitness sau aerobic.

De asemenea, trebuie sa tii cont de faptul ca odata cu inaintarea in varsta, organismul tau isi pierde elasticitatea si echilibrul, ceea ce limiteaza capacitatea ta de miscare. In astfel de situatii, accidentele sunt mai frecvente, iar recuperarile mai lungi.

Toate aceste lucruri nu trebuie insa sa te impiedice sa faci miscare. Discuta cu medicul si incepe cu antrenamente usoare, care sa nu iti puna sanatatea in pericol.

Care sunt asteptarile tale?

Inainte de a te inscrie la cursurile de fitness sau aerobic trebuie sa te gandesti ce urmaresti si astepti de la ele. Fie ca vrei sa slabesti si sa ai un corp tonifiat, fie ca iti place pur si simplu sa faci miscare si sa fii activ, este necesar sa stii inca de la inceput ce vrei, ca sa ramai motivat in momentele mai putin placute de la sala de sport.

Care sunt activitatile tale preferate?

Un alt lucru la care este bine sa te gandesti inainte de a te inscrie la o sala de sport este sa afli care sunt activitatile fizice care iti plac cel mai mult. Pana la urma, antrenamentele la sala de sport trebuie sa iti faca placere, nu sa devina o corvoada. In acest fel vei fi mult mai motivat si te vei duce cu placere de fiecare data.

Astfel, daca iti place sa mergi pe bicicleta, orele de ciclism sunt cele mai potrivite pentru tine. Daca adori sa dansezi, te poti inscrie la orele de aerobic care implica pasi de dans, iar daca iubesti apa, locul tau este in bazinul de inot.

Cum sa ai parte de varietate la antrenamente?

Activitatile aerobice trebuie sa reprezinte baza antrenamentelor tale la sala, insa pentru a nu te plictisi si pentru a ramane motivat, este esential sa incorporezi si alte activitati, precum antrenamentele cu greutati.

Iata de ce este important sa alternezi orele de sport si sa lucrezi zilnic diferite grupe de muschi. Mersul pe jos, inotul, greutatile sau joggingul sunt modalitati prin care vei ramane in forma, fara sa te plictisesti.

Care este bugetul tau?

Nu in ultimul rand, atunci cand te inscrii la o sala de sport trebuie sa iei in considerare si pretul abonamentului. Daca nu ai bugetul necesar pentru anumite programe de fitness sau aerobic, alege-le pe cele mai putin costisitoare. In plus, mersul pe jos, alergatul in parc sau urcatul scarilor reprezinta forme de miscare excelente care te vor ajuta sa ramai in forma si care nu costa nimic.

Sursa foto:mashable.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare