Fitness

#exercitii #fitness #mituri #reguli fitness #mituri fitness

Credeai ca functioneaza? Te inseli! 3 reguli de fitness la care ar trebui sa renunti

Vrei sa iti sculptezi silueta si stii deja ca o alimentatie sanatoasa si echilibrata nu este suficienta. Inainte de a cadea in capcana promisiunilor pe care ti le fac anumite reguli de fitness perpetuate la infinit, invata sa separi miturile de realitate. Iata trei reguli la care poti renunta chiar azi!

1. Ai nevoie de exercitii cardio ca sa topesti grasimile

Exercitiile cardio se numara printre cele mai seducatoare alternative cu care te imbie reclamele si promotorii stilului de viata activ. Insa ar trebui sa stii ca, desi sunt eficiente pentru a-ti tonifica musculatura si a topi surplusul de grasimi, nu este necesar sa te bazezi doar pe ele, considerand ca pot face minuni.

Mai eficient este, de fapt, sa alternezi exercitiile cardio cu antrenamentul de forta si ridicarea de greutati. Cele din urma sunt, de altfel, cele mai indicate cand vrei sa scapi de tesutul adipos inestetic acumulat in exces.

2. Poti scapa de grasimile dintr-o zona anume a trupului

Este drept ca exercitiile abdominale, practicate in mod regulat, iti vor tonifica musculatura specifica, insa nu inseamna ca, daca ai un surplus generos de grasime in zona, acestea vor fi suficiente. De fapt, alimentatia sanatoasa este elementul-cheie cand vrei sa uiti de grasimile de pe coapse, abdomen etc.

Si nu uita ca, oricat de mult ai insista cu un anumit tip de exercitii, destinat unei zone anume a trupului, arderea grasimilor nu va fi accelerata in regiunea respectiva. Totusi, muschii tai vor avea de castigat - o veste buna pentru silueta ta, in momentul in care vei elimina surplusul de grasime din zona aferenta.

3. Daca nu te doare, sigur nu faci ceva bine

Nu este necesar, ba dimpotriva, sa te epuizezi facand exercitii fizice, pana in punctul in care te doare tot corpul. Suferinta dupa o sesiune de antrenament inseamna, mai degraba, ca te-ai suprasolicitat si ca ar trebui sa o iei mai usor - exercitiile fizice sunt eficiente daca le practici in mod regulat, nu daca te folosesti de ele in doze daunatoare trupului tau.

Sursa foto: fitsugar.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare