Fitness

#slabire #antrenament #exercitii

Cinci sfaturi de baza pentru un antrenament eficient

Vrei sa pierzi in greutate repede si eficient? Avem pentru tine cateva sfaturi pentru obtine rezultate in timp scurt, fara a afecta sanatatea.

In ultimul an am trecut printr-o situatie mondiala unica, am fost obligati sa ne schimbam rutina, insa obiectivul de a ne mentine in forma, indiferent cum alegem sa o facem,  ramas acelasi.

Doar daca suntem activi si antrenati vom reusi sa avem un sistem imunitar eficient si vom putea sa evitam bolile. Poate mai mult ca oricand exercitiile fizice in casa sau in aer liber sunt importante pentru sanatatea noastra, nu doar pentru silueta.

Tine cont de sfaturile de mai jos pentru a obtine rezultate pozitive si pentru a-ti atinge obiectivele indiferent de unde te antrenezi.

1. Nu exista formule magice

Este la ordinea zilei sa auzi de o noua dieta, tendinta sau rutina care promite sa te aduca in forma ca prin magie. Singura formula magica este in mainile tale si se numeste perseverenta. Dublata de disciplina, aceasta te va ajuta sa iti atingi scopul. A face sport este un stil de viata, nu o cursa de viteza, si ai nevoie de rezistenta si determinare pentru a obtine rezultatele dorite.

2. Ai grija mereu de nutritie si hidratare

Sa mananci bine si sa te hidratezi sunt parti esentiale ale stilului de viata atunci cand esti o persoana activa. Daca faci sport, dar mananci numai „prostii”, nu iti vei atinge scopul, la fel cum dieta fara antrenament nu te vor duce prea departe. Trebuie sa iti asculti corpul: daca iti este foame, mananca, daca iti este sete, bea ceva. Cand vine vorba de hidratare, este bine de stiut ca bauturile rehidratante sunt bune doar atunci cand faci activitati fizice foarte intense. Nu inlocuiti niciodata apa simpla cu ele, ci doar completati-o.

3. Gustarile

Este foarte important sa adaugati la dieta de trei mese pe zi si cateva gustari. Consuma fructe (mar, piersica, banana, capsuni) si seminte care contin acizi grasi (fistic, migdale, arahide). O alta optiune buna o reprezinta batoanele sau bauturile proteice. Nu sari peste nicio gustare, perioadele lungi in care nu mananci iti consuma masa musculara.

4. Fii exigenta fara sa exagerezi

Intensitatea activiatii fizice trebuie sa creasca progresiv.Astfel eviti accidentarile, durerile musculare, disconfortul si, implicit, pauzele prea lungi de la a face miscare. Oboseala este normala, epuizarea extrema este, insa, un semnal de alarma.

5. Nu trebuie sa executi repede, ci corect

Atunci cand facem o serie de exercitii fizice, este normal sa ne fortam sa facem cat mai multe repetari. Totusi trebuie sa nu uitam ca viteza nu este cea mai importanta, ci tehnica. Ea face cu adevarat muschii sa lucreze corect. Incearca sa faci miscari lente si bine definite in loc sa faci miscari agresive, care pot genera leziuni.

FOTO: Unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare