Fitness

#slabire #fitness #aerobic #sport

Cele mai bune gadget-uri care te ajuta sa slabesti

Mersul la sala de aerobic sau fitness este de cele mai multe ori privit ca o povara sau lucru pe care sa il bifezi in agenda zlnica. De cele mai multe ori nemultumirea vine din faptul ca exercitiile nu sunt facute corect, sub indrumarea atenta a instructorului. In ultima vreme insa, majoritatea acestor sali de sport sunt bine utilate, cu echipamente noi care promit adevarate miracole pentru trupul nostru.

Acum este momentul potrivit sa incerci exercitii noi de tonifiere a corpului. Vara se apropie cu pasi repezi si este momentul sa iti etalezi formele de invidiat in tinute lejere si vaproase.

Iata mai jos cateva dintre echipamentele si accesoriile de la sala de sport pe care sa le folosesti pentru a avea un trup tonifiat si zvelt:

1 Lucreaza ca un profesionist. Daca nu ai timp pentru mersul la sala poti improviza acasa. Cumpara-ti cateva carti sau DVD-uri ale unor profesionisti care te invete pas cu pas cum sa realizeze chiar si cele mai dificile miscari. Incearca ca in fiecare seara sa faci msicare cel putin 20 de minute. Pune in aplicatie regulile pe care le-ai auzit la specialisti.

2 Exercitii cu mingea pentru un abdomen plat . Acest tip de exercitii de aerobi lucreaza fiecare muschi al corpului tau. Pentru a le realiza, trebuie sa iti folosesti toti muschii abdominali, doar pentru a-ti mentine echilibrul. Cu cat vei realiza mai multe exercitii cu mingea, cu atat vei folosi mai multe categorii de muschi. Acest exercitiu poate fi realizat si acasa. Daca nu ai minge, foloseste un prosop de baie pe care il rulezi.

3 Fese frumoase cu exercitii la cutie. In unele sali de aerobic, instructorii introduc in programul de exercitii si o cutie care se pliaza si care face minuni pentru fese. Cu ajutorul acestor exercitii vei avea fese mai tonifiate si vei slabi si mai usor. Aceasta cutie este si versatila, vine in mai multe inaltimi si materiale, care te ajuta sa te mentii in forma.

4 Picioare zvelte cu mingea BOSU. Orientata cu partea semisferica in sus, mingea de BOSU ofera o suprafata instabila care face parte dintr-un dispozitiv totusi stabil.

Asezata cu partea semisferica in jos, dispozitivul in sine devine foarte instabil, largind paleta de exercitii posibile. Aceasta combinatie de stabilitate/instabilitate face ca mingea sa poata fi folosita chiar si persoanele care practica exercitii de recuperare motorie. Aceasta minge este destinata in special exercitiilor pentru intarirea trunghiului si picioarelor.

5 Umeri puternici cu greutati rotunde. Folosirea greutatilor rrotunde ajuta la intarirea muschilor spatelui si umerilor. Aceste exercitii ajuta si la tonifierea trunchiului. Cu ajutorul acestor greutati vei pune in miscare si grupe de muschi pe care nu le-ai mai folosit de multa vreme. Ai grija insa ca inainte de aceste exercitii sa faci si cateva miscari de incalzire.

6 Piept tonifiat cu mingea medicinala. Exercitiile cu mingea medicinala te forteaza sa folosesti muschii pieptului, inclusiv pe cei mai mici, care de obicei nu sunt lucrati in timpul exercitiilor de fitness sau aerobic. Mingea medicinala este astfel un instrument foarte util pentru acest tip de exercitii. Tot cu mingea medicinala vei invata sa ai si o pozitie corecta.

7 Brate ferme cu banza de rezistenta. Tricepsii tonifiati iti vor conferi un spaect mai zvelt, in special atunci cand porti rochii cu bretele, in sezonul estival. Exercitiile cu banza de rezistenta repezinta cele mai simple miscari pentru a obtine forma perfeta a bratelor. Folosirea acestui instrument ajuta la izolarea tricepsilor si axarea exercitiilor pe grupele mai mici de muschi ai bratelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului