Fitness

#sanatate #yoga #fitness #aerial yoga

Ce trebuie sa stii despre aerial yoga

Vrei sa iti imbunatatesti flexibilitatea corpului, sa iti intaresti musculatura si sa slabesti frumos? Participa la clasele de aerial yoga, un tip nou de miscare care combina aerobicul, cu dansul sau pilatesul. Te vei simti bine, vei avea mai multa incredere in propriul corp si te vei distra.

Ce este aerial yoga

Aerial yoga este o noua forma de yoga care implica mai multe tipuri de exercitii fizice inspirate de yoga, dans, pilates sau acrobatii aeriene. Cu ajutorul acestui tip de miscare, intreg organismul este stimulat, in timp ce este suspedant de un hamac la doi - trei metri distanta de sol.

Hamacul actioneaza ca un leagan au trapez, ceea ce imbunatateste flexibilitatea si miscarea usoara a corpului. In plus, aerial yoga ii stimuleaza pe participanti sa inteleaga mai bine propriul corp atunci cand este suspendat.

Exercitiile speciale sunt executate cu ajutorul hamacului de yoga, care este fabricat dintr-un material special care sustine pana la 100 kg. Acesta este prins in doua puncte in tavan si permite executarea unor miscari variate atat pe loc, cat si in balans sau rotatie. Acestea imbina armonios contractia musculara, intinderea si relaxarea.

Care sunt beneficiile programului aerial yoga

Aerial yoga are o serie de beneficii pentru organismul uman si pentru sanatate. Permite constientizarea propriei greutati si mentinerea corpului in pozitii statice si active. De asemenea, corpul se poate intinde si intari fara a pune presiune pe incheieturi sau coloana vertebrala.

Aerial yoga este recomandata persoanelor care sufera de diverse afectiuni ale spatelui, deoarece hamacul actioneaza ca un sistem de suport. Pe langa faptul ca te vei distra la orele de aerial yoga, acest tip de miscare iti va stimula toti muschii. Iata mai jos alte beneficii ale aerial yoga:

imbunatateste sistemul circulator si limfatic

elibereaza neurotransmitatori din creier

imbunatateste pozitia coloanei vertebrale

hidrateaza discurile vertebrale

mareste flexibilitatea muschilor

intareste musculatura

mareste mobilitatea incheieturilor

imbunatateste agilitatea corpului

stimuleaza functia creierului

stimuleaza productia de hormoni.

In plus, intareste increderea in sine, prin acceptarea propriului corp. De asemenea, lucreaza foarte frumos intreaga musculatura a corpului, ajuta la arderea grasimilor si la mentinerea elasticitatii pielii.

Cu ajutorul acestui tip de miscare, corpul va invata miscari noi si va fi mult mai flexibil. In plus corpul tau va fi mult mai suplu, intr-un itnerval scurt, ceea ce va imbunatati starea ta generala. Principalul atu al aerial yoga este ca decompreseaza vertebrele coloanei prin exercitiile de yoga realizate cu ajutorul gravitatiei.

Aerial Yoga este foarte distractiva datorita miscarilor speciale realizate cu ajutorul hamacului. Aceasta combinatie de elemente optimizeaza sanatatea corpului si a psihicului. Aerial Yoga este o activitate care poate fi practicata de oricine, la orice varsta.

Precautii!

Daca suferi de anumite afectiuni medicale, precum artrita, glaucom sau hipertensiune este indicat sa nu participi la clasele de aerial yoga. Inainte de a incepe orice fel de sport este recomandat sa discuti cu medicul de familie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare