Fitness

#inima #beneficii #imunitate #plamani #urcatul scarilor

Beneficiile urcatului pe scari asupra sanatatii tale

Inima, plamanii si chiar talia ta au de castigat de pe urma exercitiilor de aerobic. In timp ce exercitiile realizate pe o suprafata plana reprezinta o forma sigura de sport, ideala pentru incepatori, specialistii in fitness recomanda si urcatul scarilor. Descopera care sunt beneficiile urcatului scarilor si cum sa te mentii in forma cu ajutorul acestui exercitiu fizic!


Urcatul scarilor reprezinta o forma de aerobic care ajuta la arderea rapida a caloriilor si la tonifierea musculaturii. Nu de putine ori, urcatul scarilor reprezinta o optiune doar atunci cand liftul nu functioneaza. Cu toate acestea, in zilele noastre, din ce in ce mai multi oameni incep sa recunoasca importanta urcatului scarilor si evita tot mai mult sa foloseasca liftul.

1 Amelioreaza durerile

 

Antrenamentele de aerobic care implica si exercitii de urcat si coborat ofera o mai mare varietate de beneficii pentru sanatatea intregului organism. Miscarile continue si intense ale picioarelor si soldurilor stimuleaza circulatia sangelui, iar organismul elibereaza substante chimice naturale, precum endorfinele, care au proprietati analgezice, reducand astfel durerile.

Specialistii recomanda urcatul scarilor si pentru stimularea sistemul imunitar.

2 Combate obezitatea 

 

Urcatul scarilor reprezinta o metoda eficienta de a scapa de kilogramele in plus. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Harvard Medical School, persoanele care urca scarile, chiar si intr-un ritm mai lent, ard de trei ori mai multe calorii decat persoanele care merg pe jos, cu o viteza mare, pe o suprafata plana.

In plus, urcatul scarilor ajuta la intarirea musculaturii si la mentinerea greutatii normale. Specialistii sunt de parere ca activitatea de urcare a scarilor este la fel de intensa ca si fotbalul, atletismul si alte sporturi.

3 Imbunatateste sanatatea inimii

Aceasta forma de miscare este extrem de benefica pentru inima si ajuta la reducerea nivelul de colesterol. De asemenea, elibereaza tensiunea si stresul, care afecteaza sanatatea inimii. Urcatul scarilor reduce si riscul de aparitie a hipertensiunii si altor afectiuni cardiace.

4 Prelungeste viata

Specialistii in fitness si medicii sunt de parere ca urcatul scarilor prelungeste si durata vietii. Reduce riscul de accidente, deoarece creste rezistenta musculara. In plus, persoanele care urca scarile sunt mult mai energice si dornice sa participe si la alte activitati in aer liber. Nu ar trebui ignorat nici faptul ca urcatul scarilor reduce riscul de diabet, osteoporoza si de afectiuni pulmonare.

5 Activitate gratuita

Urcatul scarilor este o activitate aerobica complet gratuita, de care se poate bucura orice persoana. In plus, contribuie la indeplinirea recomandarii medicilor de a face miscare timp de 30 de minute in fiecare zi.


Sursa foto: healthorganization2010.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare