Fitness

#fitness #calorii #sport #exercitii

Acest exercitiu simplu arde mai multe calorii decat 30 de minute la sala

Daca vrei sa iti tonifiezi corpul si sa iti imbunatatesti aspectul fizic arzand calorii nu e nevoie sa transpiri ore in sir la sala de sport sau sa cheltuiesti o avere pe echipamente de fitness pentru acasa. Singurul lucru de care vei avea nevoie este o banala coarda de sarit.

Saritul corzii nu este doar o joaca pentru copii. Este dovedit faptul ca aceasta activitate are o multime de beneficii, fiind extrem de utila in mentinerea sanatatii. Iti dezvaluim in continuare cateva dintre beneficiile uimitoare ale saritului cu coarda si cum trebuie sa o faci cat mai corect, incat sa obtii rezultate rapid.

Beneficii

O modalitate excelenta de a arde calorii. Exista studii care sugereaza faptul ca 10 minute de sarituri cu coarda sunt la fel de eficiente ca 30 de minute de jogging. Si chiar mai mult decat atat. Cu coarda arzi aproximativ 330 de calorii, in timp ce la jogging arzi 270 de calorii. 

Nu necesita mult spatiu sau timp. Sarind corzi nu cere mult spatiu. Poti sari oriunde si oricand, iar vreme rea nu mai este o scuza!

Antreneaza mai multe grupe de muschi o data. Saritul corzii tonifiaza muschii bratelor, ai picioarelor, ai spatelui, abdomenului si ai posteriorului.

E un exercitiu extrem de simplu. Odata dobandita, tehnica este foarte simplu de pus in aplicare si nu conteaza ce varsta, cat de slab sau gras esti ori cat de in forma esti. 

Poate fi o activitate de grup. Ia-ti cateva prietene si iesiti dimineata in parc sa sariti coarda. Veti descoperi ca este o activitate distractiva si placuta.

Ce trebuie sa stii inainte de a incepe

Alege-ti coarda potrivita. De preferat este sa o cumperi dintr-un magazin de articole sportive, acolo de unde poti obtine si sfaturi cu privire la alegerea acesteia: e importanta lungimea ei, dar si materialele din care este confectionata.

Poarta pantofi usori. Poti sari coarda si in picioarele goale, insa e de preferat sa faci asta abia cand detii bine tehnica saritului. 

Priveste inainte. Tine capul drept si nu te uita in jos.

Trunchiul trebuie mentinut drept si genunchii usor indoiti. 

Mentine coatele aproape de corp, iar manerele prinde-le cu degetele, nu cu palmele.

Foloseste-te de incheieturi pentru a roti coarda, nu de brate.

Calcaiul nu trebuie sa atinga solul atunci cand sari. Foloseste-te de podul talpii si de degete pentru a te propulsa. Nu trebuie sa sari foarte mult. E suficient sa te salti 3-4 centimetri de la sol.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului