Fitness

#fitness #exercitii fizice #dieta

8 motive pentru care femeile ar trebui sa ridice greutati

Ganterele si ridicatul greutatilor sunt asociate in mod general cu barbatii si in mod particular cu cei culturisti. Din pacate insa, s-a format ideea preconceputa ca femeile nu sunt potrivite pentru astfel de activitati fizice. Din contra, un corp frumos, armonios necesita din cand in cand cateva exercitii care implica ridicarea greutatilor.

Mai mult decat atat, exercitiile cu gantere aduc o serie de beneficii sanatatii.


Iata cateva motive pentru care exercitiile cu gantere sunt benefice femeilor:


Infrumuseteaza sanii


Daca ai sanii mici sau lasati, exercitiile cu gantere sunt perfecte pentru tine. Desigur, poti ridica greutati si daca vrei sa-ti intretii fermitatea bustului, iar rezultatele, care vor aparea dupa cateva saptamani, te vor uimi cu siguranta.


Exercitiu: intinde-te pe spate, ia ambele gantere, ridica mainile deasupra capului si apoi lasa-le pe spate (ca si cum ai tine mainile sus daca ai sta in picioare). Repeta acest exercitiu in trei serii a cate 10 miscari. 


Lucreaza spatele si bratele


Nu iti inchipui ca practicand acest tip de activitate fizica vei arata ca o adevarata sportiva din domeniul culturismului. Cateva exercitii pe saptamana nu vor face decat sa iti sculpteze si sa iti modeleze foarte frumos bratele, umerii si spatele.


Exercitiu: ia ambele gantere, departeaza picioarele, apleaca-te putin si lasa-te usor pe vine. Mainile se lasa sa cada libere in jos, iar apoi se ridica ganterele pana la nivelul sanilor.


Vei deveni mai puternica


Ridicarea de greutati va antrena muschii bratelor si ai spatelor, astfel ca iti va fi mai usor sa desfasori anumite activitati mai dificile. O serie de exercitii pentru brate cu gantere de cate 1 kg iti vor creste puterea cu cel putin 15% in primele trei saptamani de antrenament.


Vei pierde grasimile


Orice fel de exercitiu fizic arde grasimile si iti tonifiaza musculatura corpului. Si pentru ca multe femei se plang de faptul ca grasimea nu li se depune doar pe fese, picioare sau abdomen ci si pe brate, ar putea  sa previi aspectul neplacut printr-un program de exercitii cu greutati.


Va creste masa musculara


In timp ce vei pierde din grasimi, masa musculara se va dezvolta usor, iar bratele, spatele si sanii vor fi mai fermi si mai bine conturati. Astfel, aceste exercitii sunt perfecte pentru femeile care vor sa inlocuiasca depozitele adipoase si pielea lasata cu o masa musculara ferma si placuta atat la vedere cat si la atingere.


Nu vei deveni „musculoasa”


Unul dintre motivele pentru care femeile se tem sa ridice greutati este gandul ca vor deveni un pachet de muschi, la fel ca femeile culturiste. Trebuie sa stii ca acele femei nu numai ca au program intens de exercitii, iar greutatile pe care le ridica sunt extrem de mari, dar ele urmeaza si tratamente pe baza de steroizi si suplimente extrem de puternice.


Vei avea oase mai tari


Ridicarea greutatilor stimuleaza intarirea oaselor si previne osteoporoza. Densitatea oaselor se va mari cu 20% in aproximativ sase luni de antrenament continuu si se va imbunatati cu atat mai mult daca vei lua suplimente de calciu si vitamina D pentru fixarea acestuia.


Iti vei proteja inima


S-a dovedit stiintific faptul ca exercitiile de ridicare a greutatilor scad colesterolul rau si tensiunea arteriala, motiv pentru care inima ta va fi mai protejata si mai sanatoasa. Daca pe langa exercitiile cu gantere vei face si cateva exercitii cardio , beneficiile vor maximizate.


Exercitiile cu greutati le poti face la sala sau chiar la tine acasa.


Iata cateva magazine de la care poti achizitiona gantere:


OneStop.ro 
HomeSport.ro  
AerobicFtness.ro
 
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului