Fitness

#fitness #yoga #organism #pozitii yoga

6 pozitii de yoga benefice pentru organism

Probabil ai auzit ca exercitiile yoga sunt benefice pentru sanatatea fizica si mentala, insa modul in care aceasta practica actioneaza asupra organismului nu era cunoscut pana de curand. Potrivit unor cercetari recente, s-a descoperit ca practicile yoga pot avea un impact imediat asupra activitatii genelor, in special cele ale sistemului imunitar.

Un studiu efectuat de norvegieni demonstreaza impactul pe care il are yoga asupra sistemului imunitar. In cadrul studiului, cercetatorii au examinat zece participanti care au practicat yoga timp de o saptamana, timp in care au meditat, au facut exercitii de respiratie si au exersat pozitii clasice de yoga. Oamenii de stiinta au examinat sangele participantilor inainte si dupa sesiunile de yoga.

Drept urmare, au putut observa ca practicile yoga au schimbat activitatea a 111 gene ale sistemului imunitar. In schimb, muzica si plimbarile de relaxare schimba activitatea a 38 de gene.

Astfel, potrivit autorilor studiului, practicile yoga pot fi la fel de eficiente precum exercitiile fizice traditionale, aducand beneficii pentru sanatate, datorita schimbarilor produse la nivel genetic.


Beneficiile practicilor yoga asupra organismului

Din cercetarile anterioare se stie faptul ca yoga ajuta la eliminarea stresului din organism, reduce durerile de spate, ajuta la intarirea oaselor, trateaza depresia si poate reduce riscul dezvoltarii bolilor de inima.


Cele mai bune pozitii pentru yoga

Un studiu realizat de cercetatorii de la UCLA a aratat ca practicarea unui anumit tip de meditatie yoghina zi de zi, timp de opt saptamani, ajuta la micsorarea nivelului de stres, prin reducerea mecanismelor biologice responsabile pentru cresterea nivelului de inflamatie la nivelul sistemului imunitar, stresul fiind un factor important in aparitia inflamatiilor.


1. Pozitia copilului

Aceasta pozitie este o una de odihna care ajuta la linistirea mintii, elimina stresul si anxietatea din organism. In plus, este o pozitie benefica pentru sistemul nervos si sistemul limfatic.


2. Pozitia pod

Aceasta postura implica usoare exercitii pentru spate si picioare, care ajuta la atenuarea stresului si a tensiunii. Cu ajutorul acestei pozitii de yoga poti scapa de anxietate, oboseala si ajuta chiar la tratarea insomniei.


3. Pozitia vultur

Prin intermediul acestei pozitii creste nivelul de concentrare si de echilibru. Astfel, se elibereaza tensiunea din umeri, picioare si spate. Este o pozitie foarte buna pentru eliberarea stresului din organism.


4. Pozitia catelus

Aceasta pozitie este asemanatoare cu pozitia copilului, iar efectele sunt aceleasi.


5. Pozitia pisica

Cu ajutorul acestei pozitii, partea inferioara a spatelui se intinde si astfel este eliminat stresul din organism. Este important ca tehnica de respiratie sa fie efectuata corespunzator, intrucat este esentiala pentru calmarea si eliberarea tensiunii.


6. Pozitia delfin

Similara cu pozitia catelus, aceasta tehnica de yoga linisteste mintea, reduce stresul si anxietatea si ajuta la calmarea durerilor osoase.



Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare