Fitness

#flotari #genuflexiuni #exercitii varstnici #exercitii gantere

5 tipuri de exercitii fizice usoare care te mentin in forma la varsta a treia

Mentinerea unui stil de viata activ de-a lungul intregii existente favorizeaza o sanatate de fier pana la varste inaintate. Studiile au demonstrat in repetate randuri ca miscarea, in special la varsta a treia, contribuie la evitarea unor boli precum cele cardiovasculare, diabetul si anumite tipuri de cancer. Iata cinci tipuri de exercitii fizice usoare care te mentin in forma si la varsta senectutii!

 

1. Exercitii aerobice

Exercitiile aerobice sunt de un real folos la varsta a treia, contribuind la eliminarea kilogramelor in exces, la scaderea tensiunii arteriale si a colesterolului LDL, la mentinerea mobilitatii articulatiilor si la sporirea tonusului general.

Incepe cu exercitii aerobice usoare, timp de doar cateva minute pe zi, de trei-patru ori pe saptamana, de tipul plimbarilor in ritm alert, tenisului si inotului. Treptat, mareste durata la circa 30 minute in majoritatea zilelor si opteaza pentru activitati de tipul joggingului si al cataratului (pe munte sau pe panourile speciale).

2. Genuflexiuni

Intarirea musculaturii la varsta a treia este foarte importanta pentru mentinerea mobilitatii si a fortei fizice, iar genuflexiunile reprezinta solutia ideala pentru a demara acest demers!

Iata cum procedezi: ia un scaun solid, cu spatar, pe care il plasezi in fata ta. Apoi intinde mainile in fata si indoie genunchii pana cand ajungi aproape in pozitia de sezut. Mentine postura cateva momente, ridica-te, respira adanc si reia genuflexiunea. Repeta de 10 ori. Pentru inceput, pana capeti rezistenta fizica, te poti tine cu mainile de scaun in timpul realizari genuflexiunilor.

3. Exercitii cu gantere

Pentru a-ti intari musculatura in partea superioara a corpului, te poti folosi de gantere. Stai in picioare, tinand cate o gantera in fiecare mana, la nivelul umerilor, dupa care ridica mainile drept, deasupra capului. Repeta de 10 ori, in doua reprize.

O alta idee de exercitiu cu gantere implica ridicarea greutatilor in lateral, pana la nivelul umerilor. Repeta si acest exercitiu de 10 ori, in doua reprize.

4. Flotari

Flotarile traditionale sunt exercitii fizice excelente pentru intarirea musculaturii bratelor, umerilor si pieptului. Insa, odata cu inaintarea in varsta, pot deveni mai dificil de realizat corect. Din fericire, flotarile pot fi adaptate in asa fel incat sa ai parte de intreaga gama de beneficii oferite de versiunea standard.

Iata cum: stai cu fata inspre un perete, la o distanta de circa un brat, si apleaca-te incet inainte, sprijindu-te cu palmele de perete. Mentine pozitia cateva momente, dupa care revino in pozitia initiala. Repeta flotarile de 10 ori, odihneste-te cateva minute, dupa care realizeaza inca un set de 10 flotari.

5. Exercitii cu ridicarea picioarelor

Acest tip de exercitii fizice ofera nenumarate beneficii, de la intarirea musculaturii coapselor, soldurilor, posteriorului si zonei lombare pana la imbunatatirea echilibrului. In plus, sunt si foarte usor de realizat!

Pentru exercitiile cu ridicarea picioarelor in lateral, asaza-te in spatele unui scaun cu spatar de care te sprijini cu mainile pentru a-ti mentine echilibrul. Ridica un picior in lateral, mentinand spatele drept. Dupa cateva momente, revino in pozitia initiala. Repeta de 10 ori si schimba piciorul.

Acelasi tip de execitiu poate implica ridicarea picioarelor in spate sau la genunchi, cu recomandarea de a fi efectuat in serii a cate 10 repetari.


Sursa foto: sheknows.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare