Fitness

#fitness #sala de fitness #reguli de eticheta #eticheta la sala de fitness

5 reguli de eticheta la sala de fitness

Ai inceput noul an in forta si cu hotararea nestramutata de a merge la sala. Sau, la fel de bine, ianuarie nu este pentru tine decat o alta luna in care iti incarci programul pana la refuz cu ore de sport. Oricare ar fi situatia, afla ca, de indata ce pasesti in sala de fitness, nu ar strica sa ai in vedere cateva reguli de bun-simt pe care sa le respecti astfel incat experienta ta si a celor din jur sa fie de fiecare data una placuta.

1. Pune echipamentul la loc dupa ce l-ai folosit

Oricare ar fi echipamentul pe care sala de fitness aleasa ti-l pune la dispozitie - de la saltele la greutati de tot felul si alte accesorii -, este important ca, dupa ce l-ai folosit, sa il pui la loc (mai ales daca fiecare accesoriu are un loc al sau, bine stabilit). Acesta este, in primul rand, un semn de respect fata de toti cei care vor folosi echipamentul in cauza dupa tine.

2. Respecta spatiul personal al fiecaruia

In zilele aglomerate, este foarte posibil sa nu ai cum sa te asezi pentru a-ti face exercitiile, oricare ar fi ele, la o distanta confortabila fata de o alta persoana aflata in sala de fitness. Insa, cand sala este mai mult goala decat plina, alege sa nu invadezi spatiul personal al nimanui.

Spre exemplu, nu te aseza pe bicicleta eliptica aflata in imediata apropiere a unei persoane, daca altele, situate la distante mai mari, sunt disponibile. Se prea poate ca tu sa iti doresti sa socializezi, dar gandeste-te ca persoana in cauza ar putea simti nevoia sa fie doar ea cu gandurile sale.

3. Adopta o tinuta adecvata

Ideal ar fi sa nu te prezinti la sala de fitness cu intentia de a face sport imbracat in blugi si alte piese vestimentare complet nepotrivite acestui context. Alege, din multitudinea de variante, hainele care iti plac si ti se potrivesc si in care ai libertate de miscare.

De asemenea, chiar daca arati trasnet si te simti excelent in propria piele, nu purta pantaloni foarte scurti, topuri prea decoltate ori prea mulate, care risca sa dezvaluie mai multe decat iti doresti in timpul unor miscari intense in sala de fitness!

4. Intreaba inainte de a folosi un aparat nou

Esti novice intr-ale activitatii fizice la sala? Atunci este foarte probabil sa nu stii cum se foloseste o buna parte dintre aparatele de fitness! Inainte de a incepe sa tragi, sa impingi si sa asuzi in incercarea de a face un aparat greoi sa functioneze, pune intrebari personalului calificat prezent in sala de fitness. In acest fel, nu doar ca eviti ridicolul situatiilor in care habar nu ai cum sa utilizezi un aparat anume, dar elimini si riscul de a produce stricaciuni nedorite (pe care apoi te-ai putea vedea nevoit sa le achiti).

5. Nu vizita sala de fitness daca esti racit

Este adevarat ca activitatea fizica lejera in timpul unei raceli iti poate ajuta sistemul imunitar sa lupte mai bine impotriva agentilor patogeni, astfel ca, daca tocmai te recuperezi dupa o viroza strasnica, viziteaza cu incredere sala de fitness pentru a face cateva exercitii usoare.

Totusi, daca esti racit cobza (dar suficient de energic pentru a lua in calcul aceasta varianta), evita cu orice pret sa calci in sala de fitness, nu doar pentru a-ti pastra fortele, ci si pentru a-i proteja pe ceilalti de o posibila contaminare.

Sursa foto: breaffyhouseresort.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare