Fitness

#miscare #fitness #antrenament fitness #schimbare antrenament

4 semne ca trebuie sa iti schimbi tipul de antrenament de fitness

Miscarea pe care o faci zilnic nu este un proiect temporar menit sa te scape de kilogramele in plus, ci reprezinta un angajament pe viata, asumat pentru o sanatate si o silueta fara cusur. Tipul de antrenament de fitness pe care il adopti nu poate fi mereu acelasi, intrucat poate sa devina ineficient si o sursa epuizanta de monotonie.

Cateodata, pana si la sala de fitness ai nevoie de o schimbare. Sportul care iti aduce beneficii trebuie sa se adapteze nevoilor tale, ce se afla si ele in continua transformare. Cum iti dai seama ca a sosit momentul sa iti schimbi antrenamentul de fitness? Prin cateva semne pe care este ideal sa nu le ignori, imediat ce ele apar!


1. Incepi sa te gandesti la noi obiective

Un prim semn care iti arata ca ai nevoie de modificari in antrenamentul de fitness este dorinta ta tot mai stringenta de a atinge noi obiective prin sport. Concret, daca la inceput ti-ai dorit sa slabesti si sa iti tonifici musculatura abdominala, acum ca ai atins aceste obiective, incepi sa visezi la un posterior mai ferm sau la brate mai bine definite.

Daca acesta este cazul tau, ar fi momentul ideal sa te concentrezi mai mult pe lucrarea musculaturii zonelor vizate si sa dedici mai putin timp si efort exercitiilor de tip cardio.


2. Nu mai vezi rezultate

Daca mananci sanatos si faci regulat sport, ar trebui sa vezi rezultatele de la o zi la cealalta. In cazul in care hainele raman la fel de stranse pe trup, iar depozitele de grasime intarzie sa se topeasca, ai nevoie cu siguranta de un alt tip de antrenament, mai compatibil cu organismul tau si cu scopurile pe care le urmaresti.


3. Ai dureri dupa fiecare antrenament

La inceput, pana capeti rezistenta fizica, durerile musculare sunt firesti dupa efort. Chiar si asa, dupa 3-4 sesiuni, disconfortul ar trebui sa dispara, nicidecum sa persiste 24 de ore din 7. Asigura-te ca nu te fortezi mai mult decat poate suporta corpul tau si ca faci tipurile de exercitii sigure pentru conditia ta fizica. Febra musculara constanta este un semn care cere schimbare!


4. Sportul este o corvoada

Inainte si dupa antrenament, simti doar extenuare si agonie? Inseamna ca nu faci tipul de miscare care sa iti placa si sa iti stimuleze secretia de endorfine, hormonii fericirii! Incearca sa imbini inotul cu plimbarile lungi sau mersul pe bicicleta cu joggingul.

Cand sportul devine o corvoada si o obligatie, sansele sa il abandonezi sunt maxime. Cauta forma de miscare care sa iti bucure psihicul, la fel de mult cum iti ajuta fizicul!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare