Fitness

#sala #abonament sala #renuntare abonament sala

4 motive pentru a renunta la abonamentul la sala din 2014

Exercitiile fizice realizate in mod regulat sunt ingrediente importante ale unui stil de viata sanatos. Dar pe cat sunt de importante, pe atat de rar sunt puse in practica. Ti se intampla si tie ca, din cauza programului incarcat, nici macar sa nu mai ajungi la sala? In acest caz, poate ca ar fi timpul sa renunti la abonamentul la sala de fitness. Iata 4 motive care te vor convinge ca ai luat decizia cea buna!

Ai hotarat sa iti faci abonament la sala de fitness in speranta ca, astfel, vei reusi sa aloci 2-3 ore pe saptamana exercitiilor fizice menite sa iti sculpteze silueta si sa iti pastreze sanatatea. Insa, in pofida bunelor tale intentii, constati ca, de la o vreme, nu mai reusesti nicicum sa inserezi mersul la sala in programul tau saptamanal.

In absenta unei aglomerari subite a orarului tau obisnuit, explicatia este foarte simpla: mersul la sala nu este nici pe departe activitatea ta preferata, astfel ca motivatia ta initiala s-a dus rapid pe apa sambetei.

Continui sa speri ca, la un moment dat, vei reusi sa ajungi la sala? Noi iti oferim 4 motive pentru care ai putea foarte bine sa renunti la abonament si sa iti indrepti atentia catre alte activitati:

1. Economisesti bani frumosi

Primul motiv si cel ale carui efecte le vei resimti imediat vizeaza sfera financiara. Un abonament la o sala de fitness de top iti scoate din buzunar sute de lei lunar. Astfel, daca nu te folosesti de beneficiile pe care ti le ofera, este pacat sa arunci pe fereastra sume insemnate de bani pe care le-ai putea folosi in scopuri mai productive.

2. Te poti orienta catre activitati fizice placute

Mersul la sala, cu al sau alergat pe banda si cu exercitiile sale cu gantere, nu este pe placul tau? Nu conchide ca, pur si simplu, sportul nu este pentru tine! Fii sigur ca exista cel putin o activitate fizica pe care, odata ce o descoperi, iti va placea sa o practici frecvent.

Incepe prin a le testa pe toate: iesi cu bicicleta la plimbare, mergi pe role, patineaza, fa jogging, joaca un meci de fotbal, baschet, volei etc. cu amicii s.a. Pe langa faptul ca este mult mai sanatos sa faci miscare in aer liber - alege un parc pentru a-ti pune in practica activitatea preferata -, aceasta distractie este si gratuita (exceptand eventualele costuri initiale pe care le presupune echipamentul, ex. rolele, patinele de gheata, incaltarile sport adecvate joggingului s.a.m.d.).

3. Economisesti timp

Renuntarea la abonamentul la sala te va ajuta si sa economisesti timp pretios. In loc sa te deplasezi pana la sala de fitness si sa pierzi timp in traficul de dimineata sau de dupa orele de program, poti oricand sa iesi sa alergi intr-un parc din apropierea casei, spre exemplu, sau chiar sa faci exercitii fizice in intimitatea locuintei tale, gratie multitudinii de filmulete tematice pe care le gasesti pe Internet.

4. Reduci sansele de imbolnavire

Stiai ca salile de fitness sunt spatii in care bacteriile si virusurile se pot inmulti necontrolat? In sezonul rece, de pilda, la sala poti intra in contact cu aparatura folosita in prealabil de persoane purtatoare de virusuri ale racelii si gripei, riscand astfel sa te imbolnavesti in timp ce faci miscare intocmai cu scopul de a-ti intari sistemul imunitar si a te feri de boli!

Sursa foto: bonsecoursinmotion.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare