Fitness

#sali fitness #exercitii rapide # slabesti rapid #dieta rapida #cum sa slabesti # stil de viata sanatos #fitness

4 lucruri interzise daca vrei sa arati de nota 10!

Aspiri la un stil de viata activ, dar nu reusesti nicicum sa transformi sportul intr-un obicei? Este dificil sa inserezi o noua practica in programul zilnic, in masura in care sa iti devina obisnuinta, dar nu imposibil. Iar daca te tii la adapost de urmatoarele greseli, pe care oamenii activi nu le comit, sansele tale sporesc considerabil:

1. Nu sari peste sesiunile de antrenament

Una dintre cel mai dificil de tinut promisiuni este aceea de a bifa toate programarile la sala pe care ti le-ai facut. Sau de a respecta decizia de a face miscare o data la doua zile, intr-o forma sau alta. Dar aceasta este cheia succesului: disciplina si vointa de a-ti impune un program, chiar daca incomod initial, si de a te tine de el pana la capat. Doar astfel rezultatele vor deveni vizibile (mai devreme decat te astepti).

2. Nu urma aceeasi rutina de exercitii

Pentru ca activitatea fizica sa nu devina plictisitoare, alterneaza tipurile de exercitii pe care le practici. Daca astazi faci jogging, peste 2 zile mergi la sala, iar in weekend da o tura cu bicicleta, spre exemplu. Pe langa faptul ca te ajuta sa iti mentii entuziasmul la cote inalte, exercitiile fizice variate iti permit sa lucrezi diverse grupe de muschi, sculptandu-ti trupul in mod armonios.

3. Nu dormi pe apucate!

Odihna suficienta este vitala pentru ca organismul tau sa se poata reface in mod corespunzator dupa activitatea fizica. De aceea, daca vrei sa incluzi miscarea definitiv in programul tau regulat, fa-ti un obicei din a te culca si a te trezi aproximativ la aceleasi ore si de a dormi 7-8 ore in fiecare noapte.

4. Nu uita sa te hidratezi!

Daca somnul este esential, la fel este si hidratarea corespunzatoare, inainte, in timpul, dar si la finele unei sesiuni de antrenament. Ar trebui sa stii ca pana si o deshidratare de doar 1% are un impact negativ asupra abilitatii tale de a face miscare, prin urmare tine mereu la indemana o sticla de apa plata, in asa fel incat, pana la finele zilei, sa fi baut cel putin 2 litri de lichid.

Sursa foto: imgkid.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului