Fitness

#tonifiere picioare #picioare tonifiate #tonifiere #fitness #sport #exercitii #exercitii picioare tonifiate

4 exercitii pentru picioare tonifiate si subtiri

Zilele de primavara iti dau nu doar pofta de viata, ci te imbie si sa renunti la pantaloni si sa porti o fusta sau o rochie. Ca orice femeie, iti poti face griji ca picioarele tale nu sunt indeajuns de tonifiate ori ca ai coapsele prea groase. Ei bine, cu cateva exercitii simple, pe care le poti face chiar la tine acasa, o sa ai picioare tonifiate si suple, in cel mai scurt timp.

1. Stai dreapta, cu picioarele apropiate. Ridica piciorul stang, in timp ce te apleci in fata, sprijinindu-ti greutatea corpului pe piciorul drept. Tine mainile intinse, in lateral, pe spate. Tine spatele drept si privirea aplecata. Respira adanc si ramai in aceasta pozitie 30 de secunde, dupa care revii la pozitia initiala. Schimba piciorul. Repeta exercitiul de zece ori, in fiecare zi. Este un exercitiu pentru tonifierea picioarelor, dar te va ajuta sa capeti si rezistenta.

Sursa foto: health.com

2. Pentru acest exercitiu ai nevoie de un scaun. Te asezi pe el, cu spatele lipit de spatar. Te ridici usor, timp in care iti intinzi mainile in sus si iti indrepti corpul in fata, insa nu trebuie sa ajungi sa stai in picioare. Ramai cateva secunde nemiscata ca si cum ai sta pe scaun, apoi usor, aseaza-te la loc. Repeta exercitiul de 10-15 ori, in trei seturi.

Sursa foto: health.com

3. Podul este un exercitiu excelent care iti lucreaza muschii fesieri, dar si coapsele si muschii de la nivelul gambelor, ajutandu-te sa ai picioare mai suple. Stai cu spatele pe podea, tinand genunchii indoiti, usor departati. Ridici usor posteriorul de pe podea, in timp ce iti tii mainile pe langa corp, lipite de podea. Stai in aceasta pozitie cinci secunde, apoi revii incet pe podea. Repeta exercitiul de 15 ori, de doua ori pe zi.

Sursa foto: tribessports.com

4. Stai in fata unui scaun. Ridica piciorul drept, tine genunchiul in sus si piciorul flexat, apoi pune calcaliul pe scaun. Ramai in pozitie 3-4 secunde, apoi ridica din nou piciorul in aer, dupa care il pui din nou pe scaun. Repeta exercitiul de 15 ori pentru fiecare picior. Poti face acest exercitiu de doua-trei ori pe zi, fiind excelent si pentru muschii fesieri.

Sursa foto: health.com

Sursa foto principala: imgur.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare