Fitness

#sport #sport pe plaja #miscare fi

3 pasi pentru o sesiune reusita de sport pe plaja

Cand ajungi la mare, ultimul tau gand este acela de a face sport, insa daca iti doresti sa arati bine in costum de baie si sa ai un tonus de zile mari, este important sa faci cat mai multa miscare. Nu este greu sa faci sport pe plaja. Trebuie doar sa vrei si lucrurile sunt pe jumatate rezolvate.

In plus, cand esti in vacanta la mare nu mai poti spune ca nu ai timp sa faci sport, asa cum obisnuiesti sa spui cand mergi 5 zile pe saptamana la serviciu. Iar daca nu te-ai convins ca este timpul pentru miscare la malul marii, te anuntam ca cercetatorii de la Institutul Australian de Sport au descoperit faptul ca sportul pe plaja te ajuta sa arzi mai multe calorii decat sportul in sala de fitness.

Motivul: talpile se afunda in nisip si te determina sa depui mai mult efort cand faci exercitii fizice. Iata, asadar, care sunt cei 3 pasi esentiali pentru o sesiune reusita de sport pe plaja.


1. Hidrateaza-te constant

La plaja, organismul se deshidrateaza mult mai repede sub razele puternice ale soarelui, ceea ce duce la obosirea rapida a organismului. Prin urmare, un prim pas pentru o sesiune reusita de sport pe plaja este sa te hidratezi constant, inainte, in timpul si dupa ce faci miscare. In acest fel, te asiguri ca iti patrezi nivelul de energie si ai forta sa-ti duci exercitiile la bun sfarsit.


2. Fa sport dimineata sau seara

Cele mai bune momente din zi pentru o sesiune de sport pe plaja sunt primele ore ale diminetii si primele ore ale serii, adica exact perioadele in care metabolismul incetineste. Odata cu efortul fizic, rata metabolica va creste, ajutandu-te sa arzi caloriile consumate. In plus, racoarea diminetii si a serii este ideala pentru confortul tau si iti permite sa faci sport fara sa obosesti dupa 5 minute.


3. Fa baie in mare dupa sesiunea de sport

Dupa o sesiune intensa de sport pe plaja, nimic nu este mai placut decat sa inoti in valurile marii. Potrivit specialistilor de la Institutul Australian de Sport, apa marii ajuta la tonifierea musculaturii, imbunatateste circulatia sangelui si, impreuna cu efortul fizic, contribuie la topirea stratului adipos.


Ce sporturi poti practica pe plaja

De la volei pe plaja si frisbee, pana la jogging, tenis si gimnastica, poti practica orice sport iti doresti, atat timp cat iti face placere.

Sursa foto: fitday.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare