Fitness

#pilates #abdomen plat #exercitii pilates

3 exercitii Pilates care te ajuta sa obtii un abdomen plat la 30 de ani

Pe masura ce inaintezi in varsta, rata metabolica incepe sa scada, iar odata cu ea scade si masa musculara. Astfel, depozitele adipoase au mai mult loc sa se formeze, iar in lipsa unui metabolism la fel de vioi ca la 20 de ani, raman acolo mult si bine. Stratul adipos de pe abdomen este cel mai greu de tinut in frau, mai ales odata ce depasesti pragul de 30 de ani. Din fericire, exercitiile Pilates te vor scapa de el mai repede decat crezi.

Exercitiile Pilates au fost concepute pentru tonifierea corpului, imbunatatirea mobilitatii si topirea depozitelor adipoase. Respiratia este foarte importanta in aceasta metoda de slabit, asa ca inspira si expira profund in timp ce faci miscarile.


1. Incrucisari Pilates

Intinde-te pe pardoseala, ridica usor capul, intrepatrunde-ti degetele la ceafa si intinde picioarele cat poti de sus. Inspira, apoi fa o rotire a trunchiului spre dreapta, in timp ce flexezi genunchiul drept si il aduci spre cotul stang. Pe masura ce expiri, schimba genunchiul si si adu-l spre cotul drept. Repeta exercitiul de 6 ori, avand grija sa tii muschii abdomenului incordati.


2. Cercuri Pilates

La inceput, iti va fi greu sa faci acest exercitiu Pilates, mai ales daca nu ai antrenament fizic, dar usor, usor te vei obisnui cu el si ti se va parea floare la ureche. Asaza-te pe pardoseala si sprijina-ti palmele pe sol, in spate. Apropie picioarele si ridica-le, fara sa indoi genunchii. Din aceasta pozitie, deseneaza cercuri cat mai ample cu varfurile picioarelor. Grasimea abdominala nu va avea nicio sansa de supravietuiere in fata acestui exercitiu Pilates, insa trebuie sa perseverezi si sa il practici cu regularitate.


3. Ridicari de bazin

Intinde-te pe pardoseala si tine bratele lipite de sol. Flexeaza-ti genunchii, inspira si ridica bazinul. Mentine in aceasta pozitie cateva secunde, apoi expira si revino in pozitia initiala. Repeta exercitiul de cat mai multe ori. Pentru rezultate rapide, trebuie sa tii muschii abdomenului incordati.

Daca faci aceste 3 exercitii cu regularitate, in cateva saptamani te vei putea lauda cu un abdomen plat, un posterior tonifiat si mult mai multa flexibilitate.



Sursa foto: glamour.com, ninemsn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului