Financiar

#finante #buget #economii #cheltuieli lunare #sfaturi financiare

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Cum sa va tineti finantele in forma maxima - 5 sfaturi financiare pentru femei

Pentru orice femeie, primavara vine cu ganduri de dieta, cu chef de mai mult sport si cu eforturi de curatare a trupului, dar si cu idei noi de relansare a bugetelor personale.

Asa cum le stim, atenti contabili ai casei, femeile nu-si doresc doar o forma fizica exceptionala, ci si o familie sanatoasa, o casa curata si, nu in cele din urma, finante personale intr-o forma de invidiat. Astazi  voi dezvalui 5 sfaturi financiare pentru femei care le vor ajuta sa-si mentina finantele in forma maxima.

Stabileste-ti un buget

Una dintre cele mai eficiente metode de a fi in forma si de a slabi este sa reduci numarul de calorii consumat zilnic sub media recomandata (2.000 de kilocalorii), coreland alimentatia cu stilul de viata. La fel trebuie sa faci si cu cheltuielile lunare. Trece pe hartie toate cheltuielile obligatorii, precum rata la credit, facturile la utilitati, intretinerea etc., iar restul banilor aloca-i in functie de nevoi. Si nu uita ca trebuie sa economisesti in fiecare luna, chiar si o suma modica.

Fii activa!

Daca tot a venit primavara si ziua s-a marit, n-ar fi bine sa alegi o plimbare dupa serviciu? Studiile arata ca riscul de ingrasare este cel mai mare pentru persoanele sedentare: cand ne intoarcem obositi de la serviciu, de cele mai multe ori ne aruncam pe canapea in fata televizorului si stam acolo pana vine ora de culcare. Studiile arata ca in toate aceste ore consumam mai multa mancare si, in special, alimente nesanatoase. Cel mai bine ar fi ca, dupa serviciu sa venim acasa, sa mancam ceva usor si pe urma sa iesim la o plimbare pe jos, cu bicicleta sau cu rolele. Un asemenea stil de viata te ajuta sa faci si economii la factura de energie electrica.

Gateste acasa

Mancarea in oras este scumpa, dar de cele mai multe ori, din lipsa de timp, preferam produsele fast-food-urilor. Daca vrem sa ne mentinem in forma si sa economisim si cativa bani, cel mai bine ar fi sa gatim acasa. Stabileste la final de saptamana ce vrei sa gatesti in saptamana care urmeaza si mergi la supermarket pentru a procura alimentele necesare pentru gatirea retetelor. In felul acesta ai grija de silueta ta, iar banii economisiti pot fi directionati spre alte nevoi sau chiar spre mici placeri.

Achita sumele cheltuite de pe cardurile de credit

A pune la loc sumele cheltuite de pe cardurile de credit si a-ti aduce „balanta” personala pe zero echivaleaza cu o cura de detoxifiere a organismului. Indiferent ca detii carduri de credit clasice sau care dispun de rate fara dobanda, stabileste-ti ca intr-o perioada de timp cat mai scurta sa achiti cat mai mult din suma pe care trebuie sa o restitui. In felul acesta iti usurezi sarcina financiara viitoare si vei dispune de mai multe fonduri pentru cumparaturi.

Stabileste-ti obiective realiste

Fiecare dintre noi avem obiective, fie ca este vorba de evolutia in cariera, de cumpararea unei case sau a unei masini, sau de dorinta de a le oferi o educatie mai buna copiilor nostri. De cele mai multe ori ne stabilim obiective care ne depasesc posibilitatile financiare si, prin urmare, acestea devin imposibil de realizat generad dezamagire. Deci, este important sa ne stabilim obiective care sunt realizabile cu resursele financiare pe care le avem.

Date de contact:

Cosmina Marinescu
Director de Operatiuni KRUK Romania
E-mail:
info@kruk.com.ro
Tel./fax: 031/ 413 20 00
Web: vestibune1.ro.kruk.eu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Cosmina Marinescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea