Financiar

#ferme #agricultura #finantare europeana #romania #wwf

WWF Romania promoveaza zonele agricole cu valoare naturala ridicata in Romania

world wide fund for nature ( WWF ) Romania va finaliza in luna iunie un proiect cu finantare europeana in valoare de 86.000 euro, desfasurat in Romania si Bulgaria , pentru promovarea zonelor agricole cu valoare naturala ridicata (HNV), a declarat Luminita Tanasie, coordonator programe WWF.

Proiectul are ca obiective principale pastrarea biodiversitatii, prin promovarea producatorilor traditionali de pe piete catre consumatori si autoritati, pentru sustinerea activitatilor agriculturii HNV, si incurajarea cooperarii intre fermierii din zonele HNV si imbunatatirea viabilitatii economice a acestui tip de agricultura.

"Proiectul a debutat in luna iunie 2008 si dureaza 12 luni. Este realizat in Romania si Bulgaria, cu finantare europeana de 75.000 de euro, din care Romania beneficiaza de 35.000 de euro. Noi participam cu 11.000 de euro", a explicat Tanasie, citata de NewsIn.

Potrivit reprezentantului WWF Romania, in cadrul proiectului a fost realizata analiza "Valori ale sistemelor agricole cu valoare naturala ridicata (HNV) in Romania si Bulgaria", care prezinta importanta acestor zone. Analiza va fi utilizata in anul 2010 la revizuirea Programului National de Dezvoltare Rurala ( PNDR ).

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea