Financiar

#viata lunga #secrete viata lunga #sfaturi viata lunga #sanatate #sport #efort fizic

Vrei sa traiesti mai mult? Iata ce trebuie sa faci

O masa musculara bine dezvoltata poate duce la o viata mai indelungata, mai ales in cazul persoanelor varstnice, arata un studiu realizat recent de oamenii de stiinta de la UCLA.

Astfel, persoanele care vor sa traiasca mai mult ar trebui sa faca sport zlinic, in asa fel incat sa isi dezvolte o masa musculara foarte puternica.

Medicul Preethi Srikanthan, unul dintre coordonatorii acestui studiu, a precizat ca doctorii ar trebui sa fie atenti in evaluarile pe care le fac pacientilor nu doar la indicele de masa corporala, ci si la masa musculara.

Potrivit rezultatelor studiului, o constitutie mai solida la persoanele in varsta reduce riscul de imbolnavire si de moarte prematura.

In cadrul studiului, oamenii de stiinta au masurat masa musculara a participantilor si au urmarit cate persoane au murit din cauze naturale in urmatorii ani.

Persoanele care au avut o masa musculara mai mare au prezentat un risc de mortalitate mult mai mic fata de cele mai putin musculoase.

Sursa foto: mycrazytown.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea