Financiar

#constructii #lucrari #scadere

Volumul lucrarilor de constructii a scazut in 2010 cu 18,7%

Volumul lucrarilor de , serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, s-a redus in perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2010 cu 18,7%, fata de aceeasi perioada din 2009, o scadere de 29,2% fiind evidentiata la lucrarile de constructii noi, potrivit INS.

Scaderea s-a evidentiat si la lucrarile de capitale, respectiv -25,4%. In schimb, s-a inregistrat o crestere la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 24,7%.

Pe obiecte de constructii au fost scaderi la cladirile rezidentiale (-41,5%) si la cladirile nerezidentiale (-29,7%), insa la constructiile ingineresti s-a inregistrat o crestere cu 0,6%.

Potrivit datelor transmise marti de Institutul National de Statistica (INS), volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a scazut cu 19,9% in perioada mentionata mai sus. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-27,9%) si la lucrarile de reparatii capitale (-26,8%). La lucrarile de intretinere si reparatii curente, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 18,6%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele: la cladirile rezidentiale cu 39,0%, la cladirile nerezidentiale cu 30,3% si la constructiile ingineresti cu 0,3%.

Aprilie 2010 fata de aprilie 2009

Ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 16,5%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de reparatii capitale (+4,1%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+2,5%). La lucrarile de constructii noi volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 24,2%. Pe obiecte de constructii, crestere s-a inregistrat la constructiile ingineresti (+2,8%). La celelalte componente, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 33,5%, iar la cladirile nerezidentiale cu 29,5%.

In ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, acesta a scazut in luna aprilie 2010, comparativ cu luna aprilie 2009, cu 15,1%, scadere reflectata la lucrarile de constructii noi (-24,5%).

Cresteri s-au inregistrat la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+10,0%) si la lucrarile de reparatii capitale (+8,1%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele: la cladirile rezidentiale cu 32,2%, la cladirile nerezidentiale cu 27,9% si la constructiile ingineresti cu 0,3%.

Aprilie 2010 fata de martie 2010

Datele Institutului National de Statistica arata ca, in luna aprilie 2010, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut fata de luna martie 2010 cu 5,0%, crestere evidentiata pe toate elementele de structura: la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+12,2%), la lucrarile de reparatii capitale (+11,1%) si la lucrarile de constructii noi (+1,7%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 28,7%. La cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 16,9%, respectiv 10,2%. In ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate,acesta a inregistrat o scadere cu 0,9%.

Pe elemente de structura, s-a inregistrat crestere la lucrarile de reparatii capitale (+8,4%). La lucrarile de intretinere si reparatii curente si la lucrarile de constructii noi s-a raportat o scadere cu 3,9%, respectiv 0,8%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 17,5%. La cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 26,0%, respectiv 7,4%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea