Financiar

#economie #economie globala #viitor economie

Viitorul economiei globale, in viziunea grupul celor mai importanti 30 de oameni

Grupul 30, un ansamblu semi-secret format din unii dintre cei mai puternici oameni de finante din lume, arata intr-un raport citat de Profitinfo.ro, care sunt principalele probleme ale economiilor si caile de urmat pentru cresterea economiei globale.

In raportul "Finantare pe termen lung si crestere economica" se recomanda ca economia globala, din ce in ce mai mult bazata pe sisteme financiare care incurajeaza investitiile pe termen scurt, sa se reorienteze mai degraba pe investitiile de lunga durata, pentru a oferi stabilitatea economica si invulnerabilitatea la criza.

De asemenea, economiile lumii trebuie sa aloce, deopotriva, o serie de norme si practici care sa duca la intarirea sistemul de alocare a capitalului.

Dezvoltarea infrastructurii este o alta cale prin care natiunile in curs de dezvoltare isi pot intari economia. In plus, e nevoie de o infuzie mare de capital atat pentru retele de transport, cat si pentru educatie, asistenta medicala, apa, locuinte sau energie electrica. Toate acestea sunt absolut necesare pentru o populatie aflata in continua crestere.

Raportul mai arata si dependenta economiilor de imprumuturile bancare, ca parte a problemei, in ciuda faptului ca cei mai multi membri ai grupului sunt reprezentanti de banci internationale si centrale. De altfel, presedintele Grupului celor 30 este acum Jean-Claude Trichet, fostul presedinte al Bancii Centrale Europene. Grupul mai are in componenta si oficiali guvernamentali, bancheri si cadre universitare.

Sursa: Profitinfo.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea