Financiar

#servicii #produse #scumpire # scumpire produse # scadere salarii

Vezi ce produse si servicii s-au scumpit cel mai mult, in 2011

Fata de inceputul anului, pretul caldurii a crescut cu aproape un sfert, al unui bilet de tren cu 17,9% iar al unui ou cu 20%. Bombardamentul de scumpiri, corelat cu scaderea salariilor si pierderea locurilor de munca, a aruncat peste 80% dintre familiile de romani in saracie.

Dintre produsele alimentare, cea mai mare crestere de pret a fost inregistrata, in 2011, la zahar. Astfel, odata banal, zaharul a ajuns un lux pentru majoritatea romanilor, fiind cu 18,4% mai scump decat la inceputul anului. Pretul unui kilogram din acest produs depaseste 4,5 lei.

Dam mai multi bani si pe legume, aceasta categorie de alimente scumpindu-se, in acasa .ro/medie" title="medie">medie , cu 7,2 lei. Dintre fructe, cea mai mare crestere de pret se inregistreaza la struguri, de 9,6 lei, un kilogram costand aproximativ 7 lei.

Laptele si produsele lactate s-au scumpit in medie cu 1,8% fata de inceputul anului.
 

Luxul de a merge cu trenul
 

Biletele CFR s-au scumpit cu 17,9%, in 2011. Drept urmare, o calatorie prin Romania a ajuns pentru multi un lux. Spre exemplu, un drum dus-intors Bucuresti - Timisoara va costa cel putin 200 lei (cu trenurile InterRegio ).

Chiar daca nu iesiti din oras, anul acesta ati platit mai mult si pe cartela de metrou. Pretul unui bilet de doua calatorii, a crescut cu 25%, de la 3 la 4 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea