Financiar

#credite romani #euro #credite # credite in euro #credit euro

Vesti bune pentru romanii cu credite in euro

Din ce in ce mai multi oficiali europeni sustin ca moneda euro continua sa fie supraevaluata, in conditiile in care efectele crizei economice s-au mai redus. Acestia cer o reglementare cat mai rapida a cursului, deoarece euro este prea puternic in raport cu alte monede europene, iar acest lucru afecteaza exportatorii din uniunea monetara europeana.

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a declarat si el ca efectele economice ale crizei in zona euro inca mai persista, insa acestea nu mai reprezinta un pericol pentru existenta monedei comune, de aceea este nevoie de o scadere a acestei monede.

"Pericolul existential pentru euro a fost depasit. Am vazut pe pietele financiare. Exista o convergenta mai ridicata si in privinta randamentelor obligatiunilor guvernelor din zona euro. Euro este chiar prea puternic pentru exportatorii nostri. Moneda a devenit, in contextul crizei din unele tari emergente, un plasament sigur pentru investitori", a declarat Van Rompuy.

Sursa foto: business24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea