Financiar

#salarii bugetari #bugetari #majorare salarii

Vesti bune pentru bugetari: salariul minim va fi majorat de la 1 ianuarie 2014

Salariul minim pe economie va creste de la 1 ianuarie 2014 pana la 1.000 de lei, potrivit unei scheme de buget realizate de Guvern pentru anul viitor. Aceasta majorare se va realiza insa in doua etape.

Astfel ca, de la 1 ianuarie 2014, va fi facuta o majorare de 3%, adica de 1,3 miliarde de lei. Aceasta veste nu poate fi decat una imbucuratoare pentru salariatii de la stat, dintre care 400.000 primesc un salariu de sub 1.000 de lei.

Alesii spun insa ca aceasta crestere a salariului minim a fost insa una destul de dificila si reprezinta un efort urias in ceea ce priveste bugetul de stat.

"Este o munca sisifica din partea mediului economic din Romania. Trebuie sa prevaleze sentimentul de solidaritate. Nu putem lasa o categorie defavorizata sa sufere ani si ani, fara ca Guvernul sa intervina si sa arate o tendinta de crestere a salariilor", a declarat Ionel Blanculescu,
consilierul onorific al premierului Victor Ponta pe probleme economice.

Sursa foto: antena3.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea