Financiar

#comisioane #venituri #marja de dobanda #dobanzi #banci

Veniturile bancilor din comisioane sunt egale cu veniturile din marja de dobanda

Pentru unele banci, castigurile din comisioane sunt egale sau chiar depasesc veniturile provenite din marja neta de dobanda . Potrivit unei analize ZF la nivelul primilor cinci jucatori din sistemul bancar, veniturile din comisioane reprezinta in medie circa 45% din totalul veniturilor din dobanzi si comisioane, cu precizarea ca pentru Volksbank cifrele sunt pentru anul 2007.

Raiffeisen, BRD si UniCredit sunt cele trei banci din top cinci unde strategia veniturilor este de tipul "fifty-fifty", in timp ce BCR are venituri mai mari din dobanzi decat din comisioane. Volksbank este exceptia: venituri din comisioane mai mari decat din dobanzi, noteaza Ziarul Financiar.

Reprezentantii bancilor in cauza explica ponderea ridicata a veniturilor din comisioane prin faptul ca o buna parte din acestea provin din serviciile oferite (plata facturilor), nu neaparat din produse (credite).

"Face parte din strategia bancilor universale, inclusiv a BRD, de a-si diversifica structura veniturilor prin asigurarea unui echilibru intre diversele componente..."

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea