Financiar

#smartphone #laptopuri #pc #vanzari PC

Vanzarile de PC-uri au inregistrat o scadere drastica in 2013

Vanzarile de computere au inregistrat in 2013 cea mai drastica scadere din istoria industriei de profil, de peste 10%, in contextul in care cumparatorii s-au indreptat tot mai mult catre tablete si smartphone-uri, potrivit unei analize realizate de International Data Corporation (IDC).

Specialistii sustin ca, la nivel mondial, livrarile de PC-uri vor continua sa scada si anul viitor, in procent de 3,8%, la aproximativ 300 de milioane de unitati, acest nivel fiind inregistrat ultima oara in 2008.

In 2012, vanzarile la PC-uri au scazut cu 7%, iar declinul din 2013 este si mai mare, sustin analistii. Principala cauza a acestei scaderi este reprezentata de faptul ca tot mai multe persoane renunta la desktopuri si laptopuri, in favoarea unor aparate cu portabilitate mai mare.

Totusi, exista companii de profil care sunt pe profit. Firma chineza Lenovo, care este cel mai mare producator de PC-uri la nivel mondial, a reusit sa aiba cresteri spectaculoase in ultimii ani.

Sursa foto: yoda.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea