Financiar

Vanzarile de dulciuri au ajuns anul trecut la 925 de milioane de lei

Romanii nu pot rezista dulciurilor, lucru demonstrat pe hartie. Potrivit unei statistici a companiei Nielsen, anul trecut s-au vandut pe piata romaneasca dulciuri in valoare de aproape 925 de milioane de lei, cu 27% mai mult fata de anul 2006.

Ciocolata a ramas pe primul loc in topul preferintelor, mai ales ciocolata cu lapte. Comerciantii au vandut numai anul trecut tablete in valoare totala de peste 390 de milioane de lei, cu 10% mai mult fata de acum doi ani.

Pralinele sunt pe locul 2, tinand cont ca vanzarile s-au cifrat la aproape 133 de milioane de lei, cu aproape 50% mai mult fata de 2006. Pe gustul romanilor au fost anul trecut mai ales pralinele asortate.

Nici batoanele de ciocolata nu stau prea mult pe rafturi. Vanzarile de astfel de produse au atins anul trecut 100 de milioane de lei, cu aproape 70% mai mult fata de acum doi ani.

Potrivit statisticilor insa, altii mananca mult mai multe dulciuri decat noi. Un elvetian de exemplu rontaie 11 kilograme de dulciuri pe an, in timp ce un roman numai doua kilograme.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea