Financiar

#vacante #targ de turism #nereguli #destinatii #reduceri #avertizare #escrocherii

Vacantele de 1 euro, prea frumoase ca sa fie adevarate

Targul de Turism, care se desfasoara anul acesta in perioada 14 martie-17 martie, vine cu oferte din ce in ce mai tentate pentru romanii dornici de vacante in strainatate sau chiar si pe litoralul romanesc. Unele dintre aceste oferte sunt insa incredibile, pretul unui sejur de 7 zile pe litoralul grecesc ajungand chiar si la pretul de doar 1 euro sau sunt reduse cu aproape 90%. Specialistii in turism atrag totusi atentia ca multe dintre aceste oferte avantajoase sunt prea frumoase ca sa fie adevarate si ca in spatele acestui pret incredibil se ascund mari nereguli.

Consultantii in turism spun ca multe dintre ofertele turistice care vin la un pret modic sunt mincinoase. De multe ori, conditiile si serviiciile extraordinare pe care le prezinta agentiile de turism nu corespund cu realitatea. Cazarea este adesea dezamagitoare, plajele sunt departe de hotel si pline de pietre, iar transportul nu este inclus in oferta.

"Anul acesta [...] am vazut si oferte unde cazarea incepe de la 1 euro. O agentie de turism nici nu poate sa traiasca vanzand oferte de 1 euro si nici nu e sustenabil, de aceea eu cred ca este doar o oferta de moment, un clinci care sa atraga clientii la stand", a declarat Razvan Pascu, consultant turism.

Din cauza acestor nereguli, 7 agentii de turism au fost excluse, in ultima perioada, din ANAT si alte cateva au ramas fara licente.

Expertii atrag atentia ca si mediul online abunda de oferte mincinoase, peste 100 de site-uri ramanand fara licenta de turism.

"As vrea sa avertizez consumatorii ca un pret suspect de mic poate indica faptul ca trebuie acordata o atentie sporita ofertei si agentiei si chilipiruri foarte mari, mult sub pretul pietei, nu prea exista, in general au fost pacaleli sau escrocherii", a declarat Bogdan Nica, presedinte ANPC.

Pe de alta parte, Corina Martin, sefa Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, spune ca reducerile oferite de agentii sunt de 45%.

Potrivit acesteia, destinatiile preferate de romani sunt Grecia, Bulgaria si Turcia, iar cea mai noua este Sri Lanka, unde un sejur de 9 zile costa, in medie, 1.200 de euro.

Pasionatii de senzatii tari pot merge anul acesta la un safari in Africa, care include vizite in parcurile nationale, cateva zile pe litoral in Zanzibar si Tanzania, totul pentru 2.000 de euro.

De asemenea, pentru un circuit de 3 saptamani in Chile si in Argentina, trebuie sa platesti 3.500 de euro de persoana (fara masa de pranz si cina).

Sursa foto: www.exclusif.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea