Financiar

#guvern anticriza #plan guvernare #criza economica financiara #criza economica globala #nou guvern boc #economie romania

Va pluti economia Romaniei pe valurile crizei sau se va scufunda facand "boc"?

Majoritatea analistilor si specialistilor, investitorilor si cetatenilor de rand, nu se mai gandesc la oamenii care vor veni la guvernare.

In atentia tuturor sta planul si programul anticriza. Analistii sunt de parere ca economia Romaniei va avea multe de pierdut in urma retragerii lui Theodor Stolojan.

Acestia afirma totodata ca noul guvern nu afecteaza cu nimic si nici nu influenteaza mersul economiei. In conditiile in care majoritatea ministerelor au in frunte oameni calificati pentru o cu totul alta munca, mare parte din cetatenii Romaniei inclina sa creada ca tara noastra este in pragul unui colaps economic, fara nicio sansa in fata crizei financiare mondiale.

In partea investitorilor, situatia este alta. Acestia se asteptau la dificultati inainte de alegeri si ulterior instalarii guvernului. Potrivit analistului economic Laurian Lungu, din cadrul Grupului de Economie Aplicata, doua elemente vor i cruciale.

Unul este legat de credibilitatea programului de guvernare iar al doilea se leaga de "capacitatea de a-l pune in practica". Analistul a declarat ca din informatiile existente pana in momentul de fata, programul economic de guvernare nu dispune de o credibilitate prea mare. Acest lucru se datoreaza in mare parte cheltuielilor bugetare stipulate in plan si dificultatea mentinerii unui deficit bugetar de 2,5% din Produsul Intern Brut in urma aplicarii acestuia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea