Financiar

#uzina dacia #productie #accelerare

Uzina Dacia accelereaza productia datorita deblocarii pietei germane

Programul de innoire a pietei auto, lansat de Germania, va ajuta la redresarea industriei producatoare romanesti, uzina Dacia urmand sa mareasca volumul de productie de masini la 1.200 de unitati pe zi, ca urmare a comenzilor venite din aceasta tara.

Piata din Germania s-a deblocat ca urmare a demararii programului de reinnoire a parcului de masini, program in cadrul caruia guvernul german ofera o prima de casare de 2.500 de euro.

Automobile Dacia a anuntat joi ca va majora cadenta de productie de la 1.085 de masini la 1.200 de unitati pe zi, datorita lansarii programului de innoire auto pe piata germana.

In aceste conditii, sindicalistii au spus ca uzina va lucra si in zilele de sambata, deoarece compania se asteapta ca Germania sa comande circa 30.000 de autoturisme in urmatoarele doua luni, cu 5.000 de unitati mai mult decat pe tot parcursul anului 2008.

"Ne bucuram foarte mult ca avem de lucru, dar suntem in continuare ingrijorati de ce se va intampla dupa ce se termina aceste comenzi din Germania. Momentan, piata auto interna este moarta , ceea ce nu are cum sa ne convina. Este foarte important de spus ca, anul acesta, SAD nu a putut negocia pentru contractul colectiv de munca ", a declarat Ion Iordache, vicelider in cadrul SAD, potrivit NewsIn.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea